Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau creu que Pablo Iglesias no va saber “entendre ni respectar” la PAH

Iglesias i Colau en un míting de la passada campanya d'En Comú Podem

elDiario.es Catalunya

A Ada Colau no li va agradar que Podemos escollís aquest nom pel partit ni que Pablo Iglesias no reconegués com a actors polítics a plataformes com la PAH. Que Iglesias “actués amb tota l'arrogància” és el que Colau critica al llibre Ada, la rebel·lió democràtica, del periodista Joan Serra, i del qual El País publica aquest dilluns diversos fragments. Hores després de conèixe'saquest contingut el llibre, Colau ha assegurat que tant Iglesias com Íñigo Errejón són “dos companys valents amb els que ens queden moltes alegries per compartir”.

El disgust de l'alcaldessa de Barcelona amb el líder de Podemos va començar amb la gènesi del partit morat. A més que a la PAH “va molestar moltíssim” que escollís un nom molt semblant al “Sí que es pot” de la plataforma, critiquen que no se'ls reconegués com els que havien creat “aquest context d'oportunitat” del qual es van aprofitar Iglesias i Errejón per llançar-se a la política. “No van saber ni entendre ni respectar” el col·lectiu del que Colau va ser portaveu, segons ella mateixa.

“Hi ha un cert estil de Pablo i el nucli impulsor de Podemos amb el qual no connectem. Em fan sentir més catalana que mai. És una diferència d'estil, personal i política. Barcelona en Comú no és Podemos. No ho ha estat mai” , continua Colau sobre els seus socis a Madrid. Una formació de la qual no se sent partícip (“Si em preguntes si em sento de Podemos, et responc que no”). Però sí que admet que tots dos formen part del “context polític i social” que ha elevat Podemos, del qual té la major culpa el 15M.

El referent de Colau és Frodo

Les diferències entre Barcelona en Comú i Podemos també estan en els referents de ficció. Segons Colau, ells s'identifiquen més amb El Senyor dels Anells, al només voler el poder “per transformar”. Ella en particular es veu reflectida en Frodo, en tenir el poder (l'anell) però alhora no interessar-li. A Podemos ja se sap que la sèrie Joc de Trons ocupa gran part del temps lliure de Pablo Iglesias i els seus companys.

Al terreny personal, Colau tampoc és molt efusiva amb Iglesias, amb el que diu no tenir “una afinitat especial”. Diu que la seva relació és de no parlar “gairebé mai” i alhora de “simpatia”. El mateix amb Íñigo Errejón.

Però Podemos no és l'únic partit del que parla l'alcaldessa a Ada, la rebel·lió democràtica. La seva oposició a l'Ajuntament també rep crítiques per part de Colau. Per exemple, dels regidors de la CUP diu que “només munten el número” i els acusa d'“un moralisme pseudorrevolucionari”. També els acusa de “maltractament” al seu govern municipal.

Després de la difusió d'aquests fragments, Colau ha publicat dos tuits en els quals ha elogiat Podemos i els seus líders.

2/2
@Pablo_Iglesias_
e
@ierrejon
son dos compañeros valientes con los q nos quedan muchas alegrías por conquistar. Le pese a quien le pese.
Etiquetas
stats