Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Diputats i regidors d'Andalusia, País Basc i Madrid donen suport al govern de Badalona pel 12-O

L'equio de govern de Badalona abans d'entrar aquest dijous a la Ciutat de la Justicia

elDiario.es Catalunya

Més de 100 polítics catalans, andalusos, bascos i madrilenys han signat un manifest de suport al govern de Badalona per la seva decisió de desobeir l'ordre del jutge i obrir les portes de l'ajuntament el 12 d'octubre passat. Entre els signants figuren l'alcalde de Cadis, José María González Santos, 'Kichi'; el regidor d'Hisenda de Madrid, Carlos Sánchez Mato; la portaveu de Podem al parlament andalús, Teresa Rodríguez; l'eurodiputat de la formació morada, Miguel Urbán; o l'alcalde d'Estella-Lizarra, Koldo Leoz.

El gruix dels signants correspon a diputats i regidors d'ajuntaments catalans. Per exemple, els diputats al Parlament, Lluís Rabell, Joan Giner, Albano Dante-Fachin i Jéssica Albiach (CSQP) o Eulàlia Reguant, Mireia Boya i Albert Botran (CUP), ha informat Guanyem Badalona en comú en un comunicat.

Del món local català han signat, entre altres, el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, a més dels alcaldes d'Argentona, Berga, Ripollet, Cerdanyola, Celrà o Viladamat i edils de Terrassa, Sabadell o Mataró, entre d'altres.

El manifest de la plataforma 'Per la democràcia i la sobirania local' critica l'“atac jurídic i polític” a l'Ajuntament de Badalona per part de “poders vinculats al PP”, en referència a la Delegació del Govern central, per “aconseguir el que no saben resoldre per via democràtica”.

Etiquetas
stats