Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les bases de la CUP es posicionen en contra d'investir Artur Mas

Antonio Baños i Gabriela Serra, en un dels parlaments del debat intern de la CUP

Arturo Puente

La CUP es reafirma en la seva posició contrària a investir Mas. Les bases de la candidatura s'han posicionat majoritàriament a favor de continuar negociant per aconseguir un candidat alternatiu a Artur Mas. Aquesta via ha estat votada per 823 persones, mentre que el suport a la reelecció del president ha quedat en 434 vots. Així, la CUP continuarà en les taules de negociació amb JxSí a l'espera d'una nova proposta per a la investidura i mantenint la seva negativa a prestar els seus vots si no hi ha un nou candidat a la presidència.

Les bases de la CUP han votat sobre 4 opcions. La primera d'elles, majoritària, consistent en mantenir la posició contrària a Mas, a l'espera d'un nou candidat, mentre que la segona era favorable a seguir negociant i facilitar la investidura de Mas. La tercera consistien a deixar la decisió per després de les eleccions generals del 20 de desembre sense abandonar la taula de negociació, opció que ha obtingut 139 vots. Finalment, l'opció d'anar a eleccions anticipades si no hi ha nou candidat, a la qual han votat 576 persones. Els assistents podien votar més d'una vegada.

Segons han explicat els diputats, les opinions recollides entre la militància deixen clar el seu compromís per arribar a un acord amb JxSí respecte al pla de xoc social, la desconnexió i el procés constituent, però també per un candidat “de consens” que no és Artur Mas. Els diputats han subratllat que la CUP “no ha parat de proposar alternatives” mentre que Junts pel Sí “no s'ha mogut”.

JxSí, per la seva banda, contínua marcant la investidura de Mas com una línia vermella perquè hi hagi acord. Segons els missatges sorgits des de la candidatura independentista majoritària, si la CUP no convertís a Artur Mas en president s'aniria irremeiablement a eleccions anticipades al març, que s’autoconvocarin pel reglament del Parlament si no hi ha acord abans del 10 de gener.

Etiquetas
stats