eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Oriol Solé Altimira

De Barcelona de toda la vida. Ha pasado por las redacciones de EFE y El País. Interesado en economía, historia y política. Cursa Ciencias Políticas.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 6920

Meritxell Borràs aŀlega que les urnes per les que està querellada podrien no ser pel referèndum

L'objectiu de la compra d'urnes per la que la Fiscalia es va querellar contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, pot no ser el referèndum. Així ho sosté la defensa de la consellera en el recurs que ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel qual sol·licita a la sala que revoqui l'admissió a tràmit de la querella que va acordar la setmana passada.

En un escrit d'alt contingut polític en alguns trams, la defensa de Borràs, exercida pels lletrats Pau Molins –advocat de la infanta Cristina en el cas Nóos– i Juan Segarra, puntualitza, però, que les urnes "poden arribar a ser necessàries en situacions molt diverses", no necessàriament relacionades amb el referèndum.

Seguir leyendo »

Meritxell Borràs alega que las urnas por las que la Fiscalía se querelló contra ella podrían no usarse para el referéndum

El objetivo de la compra de urnas por la que la Fiscalía se querelló contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, puede no ser el referéndum. Así lo sostiene la defensa de la consellera en el recurso que ha presentado ante el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) por el que solicita a la sala que revoque la admisión a trámite de la querella que acordó la semana pasada.

En un escrito de alto contenido político en algunos tramos, la defensa de Borràs, ejercida por los letrados Pau Molins –abogado de la infanta Cristina en el caso Nóos– y Juan Segarra, puntualiza, no obstante, que las urnas "pueden llegar a ser necesarias en situaciones muy diversas", no necesariamente relacionadas con el referéndum.

Seguir leyendo »

C's y PSC sostienen ante la jueza que Forcadell tenía que parar la votación por la que está imputada

Los únicos dos miembros de la Mesa del Parlament que no están imputados en el caso Forcadell, el vicepresidente segundo, José María Espejo-Saavedra (Ciutadans), y el secretario tercero, David Pérez (PSC), han declarado como testigos este viernes ante la magistrada instructora del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret.

Ambos se han alineado con las tesis de la Fiscalía, como ya ocurrió en su primera declaración de diciembre del año pasado, cuando solo la presidenta estaba imputada. En sus declaraciones han sostenido que las órdenes del Constitucional obligaban a la Mesa a  impedir el debate de una resolución prorreferéndum en el último Debate de Política General. Lo contrario opinan la presidenta de la Cámara y el resto de imputados, que ven su actuación totalmente legal y avalada por el reglamento de la Cámara.

Seguir leyendo »

El fiscal demana quatre anys de presó per a dos neonazis per amenaçar periodistes el 12 d'octubre

Dos neonazis van amenaçar i impedir el treball de quatre periodistes que cobrien l'any passat la manifestació amb la que diversos grups ultres commemoren el 12 d'octubre a Barcelona. La Fiscalia demana ara per a tots dos quatre anys de presó per un presumpte delicte d'amenaces i quatre de coaccions per impedir l'exercici d'un dret fonamental a la llibertat d'informació.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal contra els delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, assenyala que els dos acusats, Juan H.G. i José Miguel P.G., es van dirigir als quatre periodistes per tal d'"impedir desenvolupar la seva activitat professional" i d'"atemorir-los", posant així en perill la seva integritat física i personal.

Seguir leyendo »

El fiscal pide cuatro años de cárcel para dos neonazis por amenazar a periodistas el 12 de octubre

Dos neonazis amenazaron e impidieron el trabajo de cuatro periodistas que cubrían el año pasado la manifestación con la que varios grupos ultras conmemoran el 12 de octubre en Barcelona. La Fiscalía pide ahora para ambos cuatro años de prisión por un presunto delito de amenazas y cuatro de coacciones para impedir el ejercicio de un derecho fundamental a la libertad de información.

En su escrito de acusación, el fiscal contra los delitos de odio de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, señala que los dos acusados, Juan H.G y José Miguel P.G., se dirigieron a los cuatro periodistas con el fin de "impedir desarrollar su actividad profesional" y de "atemorizarlos", poniendo así en peligro su integridad física y personal.

Seguir leyendo »

El mosso que va clavar un cop de porra a l'orella d'un jove aŀlega que al veure que sagnava no el va colpejar més

Agressió intencionada o cop fortuït? Això és el que haurà de decidir el tribunal de la secció 7 de l'Audiència de Barcelona, que ha deixat aquest dimecres vist per a sentència el judici contra l'agent dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra que va clavar un cop de porra a l'orella d'un jove, Iván J., després del desallotjament del centre social de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona.

L'agent ha reconegut que va colpejar el jove, però ha al·legat que en realitat l'impacte anava dirigit a les cames. El canvi de trajectòria del cop de porra cap a l'orella es va produir, segons la seva versió, perquè va ensopegar amb la seva companya antiavalots present en el moment dels fets –l'altra agent que es veu a la fotografia que acompanya aquesta informació.

Seguir leyendo »

El mosso que aporreó en la cabeza a un joven alega que al ver que sangraba no le volvió a golpear

¿Agresión intencionada o golpe fortuito? Esto es lo que tendrá que decidir el tribunal de la sección 7 de la Audiencia de Barcelona, que ha dejado este miércoles visto para sentencia el juicio contra el agente de los antidisturbios de los Mossos d'Esquadra que aporreó la oreja de un joven, Iván J., tras el desalojo del centro social de Can Vies, en el barrio de Sants de Barcelona.

El agente ha reconocido que golpeó al joven, pero ha alegado que en realidad el impacto iba dirigido a las piernas. El cambio de trayectoria del porrazo hacia la oreja se produjo, según su versión, porque tropezó con su compañera antidisturbios presente en el momento de los hechos –la otra agente que se ve en la fotografía que acompaña a esta información.

Seguir leyendo »

El jutge accepta que la CUP es personi com a acusació popular en el cas del 3% de Convergència

El jutge del Vendrell (Tarragona) que investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions d'empreses a canvi d'adjudicar obres públiques ha admès a la CUP com a acusació popular al cas, conegut com el del 3%.

"La fermesa de la CUP a la lluita contra la corrupció en general i contra el 3% en particular resulta un cop més confirmada per les actuacions al front judicial, que cal complementar amb els fronts polítics i ciutadà", ha manifestat el diputat i advocat cupaire, Benet Salellas.

Seguir leyendo »

El juez acepta que la CUP se persone como acusación popular en el caso del 3% de Convergència

El juez de El Vendrell (Tarragona) que investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) cobró comisiones de empresas a cambio de adjudicar obras públicas ha admitido a la CUP como acusación popular en el caso, conocido como el del 3%.

"La firmeza de la CUP en la lucha contra la corrupción en general contra el 3% en particular resulta una vez más confirmada por las actuaciones en el frente judicial, que hay que complementar con los frentes políticos y ciudadano", ha manifestado el diputado y abogado cupaire, Benet Salellas.

Seguir leyendo »

El TSJC admet la querella contra la consellera Meritxell Borràs per la compra d'urnes pel referèndum

Primera consellera del Govern imputada pel referèndum. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès aquest dimarts la querella de la Fiscalia contra la titular del departament de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs (PDECat), i el seu exnúmero dos, Francesc Esteve, per la compra d'urnes.

La Fiscalia  es va querellar el passat 16 de maig contra Borràs i Esteve per la licitació de les 8.000 urnes pel referèndum. El ministeri públic creu que els dos alts càrrecs independentistes podrien haver comès els delictes de desobediència, prevaricació i malversació –aquest últim, penat amb la presó– al posar en marxa la compra d'urnes per un "referèndum vinculant secessionista" tot i saber "la falta de legitimitat de la Generalitat i al Parlament" per convocar-lo.

Seguir leyendo »