eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Oriol Solé Altimira

De Barcelona de toda la vida. Ha pasado por las redacciones de EFE y El País. Interesado en economía, historia y política. Cursa Ciencias Políticas.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 6741

La Delegació del Govern espanyol estudia accions legals contra el concert per la llibertat d'expressió de Badalona

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya està estudiant accions legals contra el concert per la llibertat d'expressió No Callarem que es va celebrar aquest diumenge a Badalona. Segons ha explicat Badalona TV, l'eventual denúncia versaria sobre la crema de fotografies del Rei que va tenir lloc al concert, tot i que una portaveu de la Delegació del Govern no ha confirmat aquest extrem a aquest diari.

Aquesta portaveu sí que ha explicat que s'ha encarregat un informe jurídic "sobre el discórrer del concert" i que s'estan estudiant accions legals, tot i que "no està decidit" si s'acabaran emprenent.

Seguir leyendo »

La Delegación del Gobierno estudia acciones legales contra el concierto por la libertad de expresión de Badalona

La Delegación del Gobierno en Catalunya está estudiando acciones legales contra el  concierto por la libertad de expresión No Callarem (no callaremos) que se celebró este domingo en Badalona. Según ha explicado Badalona TV, la eventual denuncia versaría sobre la quema de fotografías del Rey que tuvo lugar en el concierto, aunque una portavoz de la Delegación del Gobierno no ha confirmado este extremo a este diario.

Esta portavoz sí ha explicado que se ha encargado un informe jurídico "sobre el discurrir del concierto" y que se están estudiando acciones legales, aunque "no está decidido" si se terminarán emprendiendo.

Seguir leyendo »

Germà Gordó renya els diputats per no respectar la seva "presumpció d'innocència" al cas del 3%

Germà Gordó, un dels més estrets col·laboradors d'Artur Mas, havia de comparèixer aquest dimecres al Parlament per "informar sobre les relacions amb els casos de corrupció que afecten Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)", segons constava en l'ordre del dia de la comissió d'Afers Institucionals. Gordó, actual diputat de Junts pel Sí i  sobre el qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha de decidir si l'imputa al cas del 3%, ha acudit a la Cambra, encara que no ha aportat informació sobre la corrupció del seu partit. És més, el també exconseller de Justícia ha renyat als diputats perquè, al seu parer, no han respectat la seva "presumpció d'innocència".

Malgrat que tenia mitja hora per exposar-se, Gordó només ha gastat un minut i mig de la seva intervenció inicial. "Sempre he actuat d'acord amb l'ordenament jurídic", s'ha limitat a dir. Això ha provocat una allau de preguntes dels grups parlamentaris, que han recordat a Gordó que la Fiscalia l'assenyala com l'"aconseguidor" de presumptes comissions pagades per constructores a CDC durant la seva etapa com a secretari del Govern entre el 2010 i el 2012.

Seguir leyendo »

Germà Gordó riñe a los diputados por no respetar su "presunción de inocencia" en el caso del 3%

Germà Gordó, uno de los más estrechos colaboradores de Artur Mas, tenía que comparecer este miércoles en el Parlament para "informar sobre las relaciones con los casos de corrupción que afectan a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)", según constaba en el orden del día de la comisión de Asuntos Institucionales. Gordó, actual diputado de Junts pel Sí y sobre el que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) debe decidir si le imputa en el caso del 3%, ha acudido a la Cámara, aunque no ha aportado información sobre la corrupción de su partido. Es más, el también exconseller de Justicia ha reñido a los diputados porque, a su juicio, no han respetado su "presunción de inocencia".

Pese a que tenía media hora para exponerse, Gordó solo ha gastado un minuto y medio de su intervención inicial. "Siempre he actuado de acuerdo con el ordenamiento jurídico", se ha limitado a decir. Esto ha provocado un alud de preguntas de los grupos parlamentarios, que han recordado a Gordó que la Fiscalía le señala como el "conseguidor" de presuntas comisiones pagadas por constructoras a CDC durante su etapa como secretario del Govern entre 2010 y 2012.

Seguir leyendo »

ERC imposa al PDECat fermesa contra la corrupció per tancar la polèmica sobre el cas Palau

La decisió presa per aquest dimarts pel Govern, per la qual  la Generalitat ha permès que el Consorci del Palau acusi Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al cas Palau, ha resolt el pols que mantenien ERC i el PDECat sobre la qüestió a favor dels republicans. Finalment els d'Oriol Junqueras han aconseguit imposar aquesta setmana el criteri favorable a l'acusació, després que la setmana passada el suport de Carles Puigdemont al conseller de Cultura, Santi Vila, fes convergir la decisió del Govern amb els interessos judicials dels nacionalistes.

La pressió constant des de fa setmanes exercida pel  tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens (BComú), juntament amb les propostes de resolució de la CUP i CSQP que van triomfar al Parlament dimecres passat amb vots a favor d'ERC i l'abstenció del PDECat, han estat claus perquè els republicans hagin aconseguit el canvi de posició del Govern.

Seguir leyendo »

ERC impone al PDECat firmeza contra la corrupción para cerrar la polémica sobre el caso Palau

La decisión tomada por este martes por el Govern, por la que la Generalitat ha permitido que el Consorcio del Palau acuse a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el caso Palau, ha resuelto el pulso que mantenían ERC y el PDECat sobre la cuestión en favor de los republicanos. Finalmente los de Oriol Junqueras han conseguido imponer esta semana el criterio favorable a la acusación, después de que la semana pasada  el respaldo de Carles Puigdemont al conseller de Cultura, Santi Vila, hiciera converger la decisión del Govern con los intereses judiciales de los nacionalistas. 

La presión constante desde hace semanas ejercida por el teniente de alcaldía del Ayuntamiento de Barcelona, Jaume Asens (BComú), junto a las propuestas de resolución de la CUP y CSQP que triunfaron en el Parlament el pasado miércoles con votos a favor de ERC y la abstención del PDECat, han sido claves para que los republicanos hayan conseguido el cambio de posición del Govern.

Seguir leyendo »

El TSJC respon a Forcadell que no l'investiga per un "delicte d'opinió" sinó per desobediència

El principal argument de defensa de Carme Forcadell, la inviolabilitat parlamentària, no convenç al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, ha recordat a la presidenta del Parlament que no la investiga per un "delicte d'opinió" sinó per presumpta desobediència i prevaricació per haver "donat curs a iniciatives parlamentàries ja declarades inconstitucionals".

En aquests termes s'ha expressat Alegret en la interlocutòria en què ha descartat arxivar la causa, tal com havia demanat la defensa de Carme Forcadell esgrimint la inviolabilitat parlamentària. La magistrada afegeix a la interlocutòria que "tot privilegi ha de ser interpretat estrictament".

Seguir leyendo »

El TSJC responde a Forcadell que no la investiga por un "delito de opinión" sino por desobediencia

El principal argumento de defensa de Carme Forcadell, la inviolabilidad parlamentaria, no convence al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC). La magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, ha recordado a la presidenta del Parlament que no la investiga por un "delito de opinión" sino por presunta desobediencia y prevaricación por haber "dado curso a iniciativas parlamentarias ya declaradas inconstitucionales".

En estos términos se ha expresado Alegret en el auto en el que ha descartado archivar la causa, tal y como había pedido la defensa de Carme Forcadell esgrimiendo inviolabilidad parlamentaria. La magistrada añade en el auto que "todo privilegio debe ser interpretado estrictamente".

Seguir leyendo »

El Palau de la Música acusará a Convergència de cobrar comisiones tras el cambio de criterio de la Generalitat

Giro en tiempo de descuento en el Caso Palau. El Consorcio del Palau de la Música, el ente que nutre de fondos públicos al auditorio y en el que participan la Generalitat, el Gobierno central y el Ayuntamiento de Barcelona, ha decidido que acusará a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de cobrar comisiones de Ferrovial a cambio de obra pública a través del auditorio.

Una carta de Ada Colau forzó para este martes una nueva reunión del Consorcio del Palau. El resultado de la votación ha enmendado la reunión del Consorcio del pasado 12 de mayo, cuando los votos de los representantes del Govern, todos ellos del PDECat, la antigua CDC, impidieron el giro en la acusación que buscaba el consistorio de Ada Colau.

Seguir leyendo »

El Palau de la Música acusarà Convergència de cobrar comissions després del canvi de criteri de la Generalitat

Gir en temps de descompte al Cas Palau. El Consorci del Palau de la Música, l'ens que nodreix de fons públics a l'auditori i en el qual participen la Generalitat, el Govern central i l'Ajuntament de Barcelona, ha decidit que acusarà Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de cobrar comissions de Ferrovial a canvi d'obra pública a través de l'auditori. 

Una carta d'Ada Colau va forçar per aquest dimarts una nova reunió del Consorci del Palau. El resultat de la votació d'aquest dimarts ha esmenat la reunió del Consorci del passat 12 de maig, quan els vots dels representants del Govern, tots ells del PDECat, l'antiga CDC, van impedir el gir a l'acusació que buscava el consistori d'Ada Colau.

Seguir leyendo »