eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Oriol Solé Altimira

De Barcelona de toda la vida. Ha pasado por las redacciones de EFE y El País. Interesado en economía, historia y política. Cursa Ciencias Políticas.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 8940

Junqueras diu per carta a Montoro que li enviï només a ell els requeriments de control de despesa del Govern

La Generalitat ha complert amb Hisenda a la seva manera. L'Executiu català ha remès aquest mateix divendres al ministeri d'Hisenda l'informe de certificació setmanal de despesa reclamat per l'Executiu central la setmana passada per seguir d'aprop al Govern en el seu camí cap al referèndum, sota advertència de tancar l'aixeta del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Però a més, el vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha comunicat que, a partir d'ara, es dirigeixi a ell tot el que el Govern hagi de comunicar sobre la despesa de la Generalitat, en lloc dels interventors de cada departament.

Seguir leyendo »

Junqueras dice por carta a Montoro que le envíe solo a él los requerimientos de control de gasto del Govern

La Generalitat ha cumplido con Hacienda a su manera. El Ejecutivo catalán ha remitido este mismo viernes al ministerio de Hacienda el informe de certificación semanal de gasto reclamado por el Ejecutivo central la semana pasada para marcar en corto al Govern en su camino hacia el referéndum, bajo advertencia de cerrar el grifo del Fondo de Liquidez Autonómio (FLA).

Pero además, el vicepresident y conseller de Economía de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha comunicado que, a partir de ahora, se dirija a él todo lo que el Gobierno tenga que comunicar sobre el gasto de la Generalitat, en vez de a los interventores de cada departamento.

Seguir leyendo »

Els 71 diputats de JxSí i la CUP signen la llei del referèndum, que registraran dilluns

Els 61 diputats de Junts pel Sí, entre ells el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els 10 parlamentaris de la CUP han signat aquest divendres la llei del referèndum. Els dos grups registraran el proper dilluns 31 de juliol al Parlament la norma, amb la qual pretenen emparar la convocatòria anunciada per a l'1-O.

Habitualment l'entrada a registre d'un text al Parlament compta amb la signatura del president i el portaveu del grup parlamentari. En aquest cas, però, són tots els diputats de JxSí i la CUP els que han signat la llei, per donar solemnitat al tràmit parlamentari. La idea ha sorgit de les files dels anticapitalistes.

Seguir leyendo »

Los 71 diputados de JxSí y la CUP firman la ley del referéndum, que registrarán el lunes

Los 61 diputados de Junts pel Sí, entre ellos el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, y los 10 parlamentarios de la CUP han firmado este viernes la ley del referéndum. Ambos grupos registrarán el próximo lunes 31 de julio en el Parlament la norma, con la que pretenden amparar la convocatoria anunciada para el 1 de octubre.

Habitualmente la entrada a registro de un texto en el Parlament cuenta con la firma del presidente y el portavoz del grupo parlamentario. En este caso, sin embargo, son todos los diputados de JxSí y la CUP los que han firmado la ley, para dar solemnidad al trámite parlamentario. La idea ha surgido de las filas de los anticapitalistas.

Seguir leyendo »

JxSí i la CUP aproven la llei de la futura Hisenda catalana sense sobrepassar les competències autonòmiques

El darrer ple del curs al Parlament ha acabat aquest divendres amb l'aprovació, per part de la majoria de Junts pel Sí i la CUP, de la llei del Codi tributari de Catalunya. El text no depassa les competències autonòmiques en fiscalitat de les que Catalunya, com la resta de comunitats, disposa. No obstant això, els independentistes han definit la llei com el "fonament" o la "carcassa" de la futura Hisenda catalana, una de les principals estructures d'Estat.

Igual que amb la reforma del reglament aprovada el dimecres, la majoria de Junts pel Sí i la CUP ha permès l'aprovació de la nova norma fiscal, que respecta les competències vigents per impedir una anul·lació per part del Tribunal Constitucional. "La forma és correcta, correctíssima", ha sostingut en aquest sentit la diputada de JxSí, Maria Senserrich.

Seguir leyendo »

JxSí y la CUP aprueban la ley de la futura Hacienda catalana sin rebasar las competencias autonómicas

El última pleno del curso en el Parlament ha terminado este viernes con la aprobación, por parte de la mayoría de Junts pel Sí y la CUP, de la ley del Código tributario de Catalunya. El texto no rebasa las competencias autonómicas en fiscalidad de las que Catalunya, al igual que el resto de comunidades, dispone. Sin embargo, los independentistas han definido la ley como el "fundamento" o el "armazón" de la futura Hacienda catalana, una de las principales estructuras de Estado.

Al igual que con la reforma del reglamento aprobada el miércoles, la mayoría de Junts pel Sí y la CUP ha permitido la aprobación de la nueva norma fiscal, que respeta las competencias vigentes para impedir una anulación por parte del Tribunal Constitucional. "La forma es correcta, correctísima", ha sostenido en este sentido la diputada de JxSí, Maria Senserrich.

Seguir leyendo »

Webs, publicitat, mítings i diners ocults: què se sap de la investigació secreta del referèndum

"Abús de poder" i "preludi de l'estat d'excepció". En aquests termes s'han referit diferents polítics sobiranistes a l'interrogatori aquest dijous del coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, per part de la Guàrdia Civil. Però, què investiga la Guàrdia Civil? I el jutge instructor? Per què una querella sobre el cas Santiago Vidal ha derivat en una investigació sobre el referèndum?

A aquestes preguntes només es pot respondre en part ja que la causa en què s'emmarquen els successius interrogatoris de la Guàrdia Civil a alts càrrecs i funcionaris de la Generalitat està sota secret de sumari. De fet, aquest dijous el titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha prorrogat el secret un altre mes.

Seguir leyendo »

Webs, publicidad, mítines y dinero oculto: qué se sabe de la investigación secreta del referéndum

"Abuso de poder" y "preludio del estado de excepción". En estos términos se han referido distintos políticos soberanistas al  interrogatorio este jueves del coordinador del Pacto Nacional por el Referéndum, Joan Ignasi Elena, por parte de la Guardia Civil. Pero, ¿qué investiga la Guardia Civil? ¿Y el juez instructor? ¿Por qué una querella sobre el  caso Santiago Vidal ha derivado en una investigación sobre el referéndum?

A estas preguntas solo se puede responder en parte ya que la causa en la que se enmarcan los sucesivos interrogatorios de la Guardia Civil a altos cargos y funcionarios de la Generalitat está bajo secreto de sumario. De hecho, este jueves el titular del juzgado de instrucción 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha prorrogado el secreto otro mes.

Seguir leyendo »

La Guàrdia Civil interroga el portaveu de la plataforma per un referèndum pactat amb l'Estat

La campanya a favor del referèndum té un nou escenari: la comandància de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona. Per allà han desfilat entre aquest dimecres i aquest dijous per ser interrogats pels agents tres alts càrrecs del Govern i també Joan Ignasi Elena, coordinador i portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, una plataforma no governamental que agrupa partits, sindicats i entitats tant partidàries com contràries a la independència però que estan a favor d'un referèndum pactat amb l'Estat.

Els interrogatoris de la Guàrdia Civil s'emmarquen en la causa oberta sobre els preparatius de l'1-O oberta pel titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer. El magistrat manté el secret de sumari de la causa des dels seus inicis i aquest dijous ha decidit prorrogar-lo un altre mes.

Seguir leyendo »

La Guardia Civil interroga al portavoz de la plataforma por un referéndum pactado con el Estado

La campaña a favor del referéndum tiene un nuevo escenario: la comandancia de la Guardia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona. Por allí han desfilado entre este miércoles y este jueves para ser interrogados por los agentes tres altos cargos del Govern y también Joan Ignasi Elena, coordinador y portavoz del Pacto Nacional por el Referéndum, una plataforma no gubernamental que agrupa a partidos, sindicatos y entidades tanto partidarias como contrarias a la independencia pero que están a favor de un referéndum pactado con el Estado.

Los interrogatorios de la Guardia Civil se enmarcan en la causa abierta sobre los preparativos del 1-O abierta por el titular del juzgado de instrucción 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer. El magistrado mantiene el secreto de sumario de la causa desde sus inicios y este jueves ha decidido prorrogarlo otro mes.

Seguir leyendo »