Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La confluència de reivindicacions socials omple els carrers de Barcelona

Confluència de les diferents columnes de la manifestació a la Plaça Catalunya / @Nitsuga000

João França

Barcelona —

La plaça Sant Jaume s'ha quedat petita davant la riuda de gent que ha sortit animada al carrer avui sota el crit de “Fem-los fora!” A qui? “A tota la gent que vol instaurar el neoliberalisme i carregar-se els drets socials d'aquest país”, explicava un dels organitzadors. “Hem volgut demostrar que tots i totes seguirem als carrers unint les nostre lluites”, deia el manifest i, efectivament, els col.lectius que han participat la protesta reivindicaven des d'una educació i una sanitat públiques i de qualitat fins a la fi de la repressió policial, passant pels drets laborals i la fi dels acomiadaments.

A les 17h les tres grans columnes de la manifestació es trobaven en diferents punts de Barcelona. A la Barceloneta, la columna de drets socials i serveis públics, amb grups mobilitzats de diversos sectors. Al Paral.lel, la columna laboral, que incloïa altres col·lectius com la Plataforma per l'Auditoria Ciutadana pel Deute. Finalment, al Passeig de Gràcia amb Casp, la cantonada on Ester Quintana va perdre un ull, la columna antirepressiva, que comptava també amb plataformes en defensa dels drets de les persones migrants.

La plaça Catalunya ha estat el punt de trobada de les tres columnes, que després de concentrar-se a dins i al voltant de la plaça s'han dirigit cap a la plaça Sant Jaume. Els crits pel camí han estat d'allò més diversos, des de “Retallar serveis socials, és un acte criminal” fins a “BRIMO dissolució, Puig dimissió”, perquè, tot i que hagi canviat de conselleria, segueixen fent responsable l'antic conseller d'Interior de moltes de les actuacions de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra.

El manifest, que s'ha llegit diversos cops mentre els manifestants anaven sortint de la plaça per deixar pas a més gent, reivindicava la lluita “contra les retallades i la corrupció”. Els convocants critiquen el que consideren “un doble procés”, que combina les retallades en serveis socials amb “un procés autoritari”, a través del qual “estan pagant amb els nostres diners el deute dels bancs”.

Etiquetas
stats