Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

El Barça fa públic tots els detalls del contracte de Neymar

L'expresident del Barça Sandro Rosell amb l'actual president, Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu. / Rut Vilar

Agències/Catalunyaplural

Barcelona —

El nou president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha fet públic aquest divendres el contracte fins ara confidencial del fitxatge del jugador brasiler Neymar. El nou responsable del club ha comparegut acompanyat de Raül Sanllehí, executiu encarregat de l'àrea de futbol del Barça, per desgranar els detalls de l'acord, i ha assegurat que el jugador ha costat 57,1 milions d'euros, que sumats al salari i a altres acords de patrocini ascendiria a 86,2 milions.

La decisió del club d'airejar els detalls del contracte de l'astre brasiler arriba el dia després de la dimissió de Sandro Rosell com a president del Barça, arran de la querella presentada pel soci Jordi Cases a l'Audiència Nacional -i acceptada pel jutge Pablo Ruz- per apropiació indeguda en modalitat de distracció.

Davant això, el Barça ha volgut fer un gest de “transparència”. Almenys així ho ha plantejar Sanllehí: “No hi ha cap número que no sigui veritat. És evident que s'ha explicat molt malament, i és greu que s'hagin filtrat aquests números. El cost real del fitxatge pel FC Barcelona és la de 57.1. Curiosament s'ha arribat a 95.1 segons les informacions publicades als mitjans, casualitat que sigui just la més cara de la història del mercat espanyol”, ha lamentat irònic Sanllehí en roda de premsa. Els 57,1 milions serien suma dels 17,1 en qualitat de traspàs al Santos -anterior equip de Neymar- més 40 milions a l'empresa N&N (Neymar&Nadine), del pare del jover davanter del Barça.

A més, Sanllehí ha assegurat que la indemnització a l'empresa N&N (Neymar & Nadine), amb pagament de 40 milions d'euros, va garantir portar al jugador a Barcelona. “És una empresa en què el jugador no participa, és independent a ell. Neymar va renovar amb el Santos en un contracte que acabava el 2014. Vam negociar amb aquesta empresa, que ens va acreditar que tenia el dret a decidir el destí del jugador si quedava lliure, i si volíem que vingués al Barça havíem de tancar un acord (aquest de 40 milions)”, ha apuntat.

Després d'explicar tots els detalls, Sanllehí ha volgut deixar clar que la suma final de tots els emoluments, inclosos el fitxatge, el salari del jugador, altres acords paral·lels que “no formen part del fitxatge”, s'obtindria una suma de 86,2 milions d' euros, xifra que “no vol dir res” perquè no és de fitxatge ja que, al seu judici i al del club, el fitxatge com a tal són els 57.1 d'euros que van anunciar el primer dia. De tota manera, “no arriba als 95.1 que es diuen”.

“Hem fet coses malament”

Bartomeu ha assegurat en la seva primera compareixença davant la premsa que malgrat que puguin haver-se equivocat com a Junta en alguns aspectes, sense entrar a detallar-los, seguiran lluitant per “fregar l'excel·lència” en tots els àmbits en un “punt i seguit” als anys del mandat del dimitit Sandro Rosell.

“És una etapa que no és nova, perquè ho veiem com un punt seguit. Seguim el projecte que va començar el 2010 amb el suport del 60% dels socis. Som crítics, sabem que hem fet coses bones, algunes no tan bones i en altres ens hem equivocat, però intentem esforçar-nos a fregar aquesta línia d'excel·lència que perseguim en tots els àmbits”, ha manifestat en roda de premsa.

Etiquetas
stats