eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

CDC llançarà en un gran acte a mitjans de mes la seva campanya per la independència

La formació nacionalista desplegarà un ventall d'arguments dirigit a evidenciar els intents "fallits" des de Catalunya per trobar un encaix dins d'Espanya.

- PUBLICIDAD -
CDC lanzará en un gran acto a mediados de mes su campaña por la independencia

CDC llançarà aquest gener la seva campanya a favor de la independència.

Convergència Democràtica de Catalunya llançarà en un gran acte a mitjans d'aquest mes una campanya per "demostrar" que s'han esgotat les vies d'encaix de Catalunya a Espanya i per advocar pel "triple " en una eventual consulta sobiranista, a favor de poder votar, d'un Estat propi i de la independència. L'objectiu de CDC, liderat el president Artur Mas, serà plasmar com Catalunya "ho ha provat tot des de la més absoluta bona fe i que s'ha compromès com ningú a construir un Estat plurinacional i a que Espanya fos un Estat més democràtic, més modern i més europeu", però amb la constatació final que "s'han tancat totes les portes".

Així ho ha detallat en una entrevista a Efe el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, que ha avançat que aquesta campanya, que s'iniciarà a mitjans d'aquest mes de gener en un gran acte públic els detalls s'estan perfilant, s'allargarà fins a l'estiu, pocs mesos abans de l'eventual consulta pactada entre les forces sobiranistes per al 9 de novembre.

La part més rellevant del pla de CDC es desenvoluparà sota el "triple sí" a la consulta: "Intensificarem molt el primer , sí a poder votar. Però també explicarem els altres dos sís, des de la legitimitat d'un partit que ho ha provat tot per aconseguir aquest encaix i arriba a la conclusió que l'Estat propi és la via per garantir el progrés i benestar de catalans", ha explicat Rull.

Una ofensiva que buscarà "eixamplar" el 80% de catalans favorables al referèndum que, segons el parer de Rull, apunten els sondejos, així com augmentar "complicitats" a la resta de l'Estat i en l'àmbit internacional perquè la consulta es pugui dur a terme.

Però la formació nacionalista desplegarà a més un ventall d'arguments dirigit a evidenciar els intents "fallits" des de Catalunya per trobar un encaix dins d'Espanya. Així, es posarà èmfasi en diversos moments "clau" en la història recent espanyola, en els quals CDC i CiU "s'han compromès amb l'estabilitat i el progrés del conjunt de l'Estat, amb l'esperança que això tingués al final un retorn en el reconeixement de Catalunya com a nació", ha ressaltat Rull.

Segons la seva opinió, "el full de serveis de CiU al costat del progrés i l'estabilitat del conjunt de l'Estat és impecable des de la nostra perspectiva, i aquest és el valor afegit que aportem, acreditar que ho hem provat tot des de la més absoluta bona fe i s'han tancat totes les portes".

"Aquesta és la idea bàsica de la campanya. Volem posar en valor aquest bagatge de 30 anys compromesos per aconseguir l'encaix de Catalunya dins d'un Estat plurinacional i la constatació que això no és viable. Totes les vies d'encaix les hem provat per activa i per passiva, amb una actitud impecable", ha subratllat Rull.

Davant aquesta evidència, el "dret a decidir no només és un dret, sinó que acaba sent també una obligació. I la necessitat de construir un nou Estat acaba sent per a nosaltres, com a responsables del Govern, una autèntica responsabilitat", assenyala Rull.

Un altre aspecte anirà destinat a exposar, d'una banda, els elements positius d'aquest hipotètic Estat català, i d'altra banda, a "combatre la política de la por" i els arguments que busquen "espantar" els catalans davant la possibilitat de la independència. "No serà fàcil. Però davant la por, cal posar molts arguments a favor de fer aquest pas endavant, i molts arguments a favor de l'esperança", ha conclòs el dirigent.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha