Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau rep el suport de l’Europa social per governar Barcelona

Ska Keller, Alberto Garzón, Gerardo Pisarello, Ada Colau, Joan Herrera i Stavros Karagkounis a l'acte de Barcelona en Comú / ENRIC CATALÀ

Cristina Palomar

Molts ulls estan posats sobre Ada Colau per convertir Barcelona en la punta de llança del canvi europeu que ve del sud municipalista. Conscients de la “responsabilitat històrica” que això suposa, l’alcaldable de Barcelona En Comú ha rebut aquest divendres el suport incondicional dels eurodiputats representants de l’Europa social, la que va des de la Grècia de Syriza fins al Portugal del Bloco de Esquerda passant pels Verds europeus. “A partir del 25 de maig, quan guanyem, haurem de començar a posar en pràctica tot el que hem promès i ens caldrà el vostre suport perquè no ens ho posaran fàcil”, ha avisat.

Amb aquestes paraules, Colau ha volgut deixar clar que per convertir Barcelona en “el referent mundial de ciutat justa i democràtica” encara queda molta feina per fer, per començar la de convèncer en nou dies l’electorat barceloní dels barris obrers de la importància del seu vot per canviar el model de ciutat. “No ens confiem. Venim de molts anys de desmobilització i s’ha acumulat una gran abstenció als barris més populars. És molt important que ens comprometem cada dia, a tot arreu, a explicar a la gent com és d’important anar a votar el 24-M”, ha remarcat.

Barcelona en Comú ha triat la plaça Josep Maria Huertas Claveria, al barri del Poblenou, per fer el seu acte electoral més europeista seguint l’estela del moviment 15-M de convertir les places en àgores ciutadanes. Tot i el fred i l’excessiva durada del míting, més d’un miler de persones s’hi han aplegat per escoltar els parlaments d’uns convidats de luxe: l’alemanya Ska Keller (Partit Verd Europeu), el grec Stavros Karagkounis (Syriza) i la portuguesa Marisa Matías (Bloco de Esquerda), acompanyats de Alberto Garzón (IU) i de Joan Herrera (ICV), dos dels partits que integren la formació que encapçala Ada Colau.

Baixant al terreny de les propostes concretes, Colau ha anunciat que de guanyar, una de les primeres mesures que adoptarà com a alcaldessa serà la de personar l’Ajuntament de Barcelona com a acusació particular en el cas del Palau de la Música, que vincula CiU amb el presumpte cobrament de comissions a través del saqueig portat a terme a la institució cultural per Félix Millet durant més d’una dècada. També s’investigarà la presumpta connexió entre la construcció de la Marina de luxe al Port Vell i la màfia russa que han denunciat els veïns de la Barceloneta. “Ens han acusat de d’atiar la crispació perquè diem que volem fer fora la màfia de les nostres institucions. I si no volen que parlem de màfia, que li diguin a Crespo que no cobri comissions ni convidin la màfia russa a especular al nostre port”, ha assegurat referint-se a CiU.

Prèviament a la intervenció de la candidata de Barcelona En Comú, els eurodiputats convidats han definit Barcelona com la ciutat motor del canvi social a Europa. Keller ha parlat del canvi que representa Colau com “l’inici de la primavera europea”, mentre que Karagkounis ha remarcat la necessitat de “seguir construint l’aliança del sud” i Matías ha recordat que “els grecs no estan sols”. Tant el diputat d’IU Alberto Garzón com el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, han coincidit a parlar d’esperança. “Ens juguem molt més que uns regidors. Ens juguem un ordre social nou”, ha dit Garzón mentre que Herrera ha definit de “cruïlla històrica” la possible victòria de Colau i ha convidat l’electorat del PSC a “sumar forces”.

Etiquetas
stats