Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Imputat el president de la Diputació de Tarragona (CiU) pel cas Innova

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU) ha estat imputat aquest dilluns al jutjat número 3 de Reus pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental. Segons la interlocutòria, el jutge imputa Poblet en la peça separada número 8 de l'anomenat cas Innova, en què s'investiga un suposat cúmul d'irregularitats en el si del conglomerat d'empreses municipals Innova de Reus.

La Guàrdia Civil ja va requerir, a mitjans de febrer, documentació a l'Ajuntament de Vila-seca sobre la construcció de l'ambulatori de la població, supervisat per l'arquitecte Jorge Batesteza, imputat al seu torn en el cas Innova per, entre altres delictes, blanqueig de capitals.

El magistrat, a més de Poblet, ha imputat també cinc càrrecs del consistori de Vila-seca, tots ells de CiU. Són el regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Xavier Farriol; la regidora d'Urbanisme, Manuela Moya; el de Salut Pública, Josep Maria Pujals; el de Relacions Ciutadanes i Cultura, Josep Toquero; i la regidora de la zona de la Pineda -una urbanització de Vila-seca-, Esmeralda Nuñez. Tots ells van formar part de la Junta de Govern Local, que va aprovar els tràmits per aixecar l'ambulatori.

Pel cas Innova, d'irregularitats relacionades amb la gestió del conglomerat que es menjava més de la meitat del pressupost anual de l'Ajuntament de Reus (Tarragona), ja està imputat el seu anterior director, Josep Prat (que va arribar a ser president de l'Institut Català de la Salut), i la cúpula del consistori reusenc.

Etiquetas
stats