Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

L'ANC i Òmnium condicionen el seu suport al 9-N a unes eleccions en tres mesos

La plaça Catalunya plena amb motiu de l'acte convocat per Òmnium i l'ANC / @araeslhora

Agències

Barcelona —

L'acte central de la campanya Ara és l'hora, integrada per les organitzacions ANC i Òmnium, ha omplert la plaça Catalunya de Barcelona d'estelades i ha servit per avalar la consulta alternativa del 9-N sempre que es convoqui en un termini de tres mesos unes eleccions de caràcter plebiscitari. Així ho ha anunciat Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, davant d'una nova i multitudinària mobilització ciutadana a favor de la independència.

Forcadell i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han exigit als partits sobiranistes recuperar la “unitat política” de la qual van fer gala en el passat, però de moment no els han demanat que conformin una llista electoral de forma unitària per concórrer a les eleccions que demanen.

“Donarem el nostre suport al 9-N però exigim unitat política i eleccions”, ha manifestat Forcadell, per després puntualitzar que aquests comicis s'han de celebrar “en els pròxims tres mesos”. “Volem començar la primavera de 2015 amb un nou Parlament constituït”, ha sentenciat la presidenta de l'ANC.

L'acte ha començat formalment amb una projecció del vídeo “Pintada de Groc” del municipi tarragoní de Poblenou del Delta (Tarragona), s'ha interpretat la peça “Ara mateix” per part de l'actriu Sílvia Bel acompanyada al piano per Lluís Llach i Cesk Freixas i, posteriorment, han intervingut les presidentes de les entitats convocants.

Etiquetas
stats