Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'oposició espera explicacions del Govern pels SMS de Moragas a l'exnòvia del fill de Pujol

Moragas con Alicia Sánchez-Camacho

Irene Castro

L'oposició espera que el Govern doni explicacions sobre la maniobra del cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, perquè l'exnòvia del fill de Jordi Pujol donés a conèixer informació sobre la suposada corrupció de la família. A més, qüestiona que la mà dreta de Rajoy, que va animar per SMS al Victoria Álvarez que denunciés les maniobres de diners opac de Jordi Pujol Ferrusola , no posés en coneixement de la justícia uns fets que podrien ser “constitutius de delicte”.

El PSOE exigeix al Govern que expliqui “què sabien a Moncloa fa dos anys dels comptes a Suïssa i del frau a Hisenda dels Pujol i per què no van posar en mans de la justícia la informació que tenien sobre un presumpte delicte”. En una nota enviada a eldiario.es, Susana Sumelzo, secretària d'Administracions Públiques del partit, afirma que “estem davant d'un tema greu perquè el cap de gabinet del president tenia pel que sembla informació fa dos anys sobre un escàndol que els altres hem conegut molt després ”.

El diputat d'IU Gaspar Llamazares ha denunciat aquesta “intervenció del Govern i del PP que apunta a les canonades de l'Estat”. “No pot ser que el PP obstraya a la justícia quan el perjudica i instigui quan el beneficia”. Llamazares emfatitza que la maniobra de Moragas “no serveix per reconduir el procés català, sinó que el s'enverina”. També assenyala que els grups parlamentaris demanaran explicacions al Govern sobre aquest “mal conspirador” que “dificulta el diàleg”.

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, destaca que els fets als quals es refereixen Moragas i Victòria Álvarez en els SMS són “greus penalment” i recrimina al cap de gabinet del president que els conegués “i no fes res mentre parla de treure profit polític ”. “Fa una ingerència en aquest assumpte però no porta la denúncia a on toca, que és la justícia”, afegeix. ICV plantejarà que la mà dreta de Rajoy comparegui a la comissió d'investigació que pretenen tirar endavant al Parlament.

En la mateixa línia, fonts d'ERC apunten que Moragas ha d'explicar “si coneixia un delicte i no ho va denunciar”. El el cas d'UPyD, la formació prefereix no fer valoracions sobre assumptes que estan judicialitzats, però fonts del partit de Rosa Díez matisen que “l'important és saber el que va passar i que s'aclareixin les coses” respecte als diners ocult i la presumpta corrupció de la família Pujol.

El portaveu de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat que Moragas ha de dimitir 'ipso facto' i Rajoy donar explicacions. En una entrevista a Els Matins de Cuatro, l'eurodiputat ha expressat també que, en el pla judicial, si els SMS poden ser constitutius de delicte pel seu contingut hauran de ser investigats pels jutges poden depurar responsabilitats en els tribunals.

Els afectats callen

CiU-la formació directament afectada per les acusacions contra la família d'un dels seus exdirigentes- ha afirmat que no farà “cap valoració” sobre la notícia revelada per eldiario.es. El PP, partit al qual pertany Moragas, també eludeix pronunciar-se sobre aquest assumpte.

L'Executiu també ha evitat opinar sobre la informació que afecta el cap de gabinet de Rajoy: “El Govern no comenta comunicacions privades” , s'ha limitat a respondre la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres .

Etiquetas
stats