Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Xavier Trias, sobre 'Ciutat Morta': “No podem dubtar dels que posen ordre a la ciutat”

Xavier Trias.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Tot i que no ha vist encara el documental, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que “Ciutat Morta' és un producte periodístic amb elements ”interessants“però ”parcial“. En una entrevista a Rac1 ha assegurat que la pel·lícula projecta una imatge ”injusta“ de la Guàrdia Urbana, ja que, segons ell, ”barreja l'actuació dels agents en un moment donat amb actuacions d'algun membre individual en altres coses per les quals han estat condemnats“. ”No podem dubtar de qui posa ordre a la ciutat“, ha sentenciat l'alcalde.

Trias ha estat preguntat pel cas arran de l'emissió ahir del documental a TV3, al qual va seguir una mobilització espontània a plaça Sant Jaume a mitjanit, davant l'Ajuntament de Barcelona. Quan van passar els fets del 4F, pels quals un agent de la Guàrdia Urbana va quedar tetraplègic i diversos joves van ser detinguts -i posteriorment empresonats-, Trias era regidor a l'oposició. No obstant això, els autors de Ciutat Morta i els familiars dels empresonats li demanen ara, com a alcalde de la ciutat, que investigui els fets, i que expliqui per què dos agents condemnats per tortures -que van ser testimonis clau del cas- han rebut recentment una pensió vitalícia per discapacitat.

“Aquest és el gran error, el desacord que tinc amb el documental: posa incògnites sobre la taula que són interessants, però s'equivoca en intentar donar la imatge que tot allò relacionat amb l'ordre és mentida, la Guàrdia Urbana, els jutges... No pot ser”, ha valorat l'alcalde. Sobre els policies condemnats per tortures i fals testimoni, Trias considera que “pot haver-hi gent que no ha fet les coses com es devia, però la majoria ho fa no bé sinó molt bé”.

Trias ha volgut defensar els cossos policials en les seves actuacions per mantenir l'ordre públic. “Quan veus intervencions en directe de Mossos o Guàrdia Urbana en manifestacions, amb gent que incendia l'Starbucks, sorprèn que molts denunciïn l'actuació de la policia i mai la d'aquesta gent”, ha conclòs.

Etiquetas
stats