Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Colau defensa la policia en el cas Garganté: “La Urbana ha actuat com havia d'actuar”

L'alcaldessa, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre el judici que haurà d'afrontar el regidor de la CUP, Josep Garganté, per suposades coaccions a un metge per fer-li canviar un informe sobre les lesions que presentava un manter. Colau ha carregat contra el regidor perquè, al seu parer, “ningú li ha de dir a un metge què ha de posar en el seu informe”. Així mateix, l'alcaldessa ha defensat la tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

“En tot cas, aclarir que la Guàrdia Urbana ha actuat com havia d'actuar en tot moment”, ha conclòs Colau en declaracions als periodistes després de la seva visita al president del Congrés, Patxi López.

Colau ha lamentat en concret el vídeo que un Guàrdia Urbà va gravar d'amagat en el qual es veu el regidor de la CUP al lloc dels fets, el CAP Pere Camps, dient-li al metge que hauria d'escoltar el manter ferit sense agents policials al davant i incloure aquesta declaració a soles a l'informe. “Les imatges sorprenen i no agraden”, ha afirmat l'alcaldessa, que ha assegurat “desconèixer si hi havia altres circumstàncies” a les que rodegen la denúncia.

El judici a Garganté tindrà lloc el proper 22 d'abril. La CUP ha emmarcat la denúncia en una “campanya d'atac” contra les plataformes que donen suport als venedors ambulants. La més destacada d'aquestes plataformes, Tras la Manta, ha denunciat que darrere del judici a Garganté hi ha una discriminació als manters. Segons el Sindicat Popular de Venedors Ambulants, la presència d'un agent durant la declaració del ferit vulnera el dret a la intimitat i confidencialitat del pacient.

Etiquetas
stats