Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una placa recorda els antics barris de barraques del Carmel i Can Baró

Imatge de la inauguració de la placa aquest diumenge

elDiario.es Catalunya

El Turó de la Rovira llueix des d'aquest diumenge una placa nova que recorda les barraques del Carmel i Can Baró. Si bé a ulls dels turistes que hi treuen el cap pot passar desepercebuda, la placa respon a un compromís amb la memòria històrica de la ciutat.

Inaugurada en un acte organitzat conjuntament per la Comissió ciutadana per a la recuperació de la memòria dels barris de barraques i l’Ajuntament de Barcelona, la placa ret homentage als veïns i veïnes que van viure en aquest i altres nuclis de barraques del Carmel i de Can Baró, una zona que va arribar a concentrar durant els anys seixanta fins a 600 barraques, les últimes enderrocades durants els als anys 90.

Acabada la Guerra Civil centenars de persones van aprofitar les estructures abandonades de la bateria antiaèria del turó de la Rovira per crear-hi “Els canons”, un nucli de barraques que durant molts anys va estar sense aigua corrent, electricitat, sanejament ni serveis de cap mena, que es van anar aconseguint gràcies a la mobilització veïnal.

La regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, ha afirmat durant la inauguració que “és una feina exemplar per recordar la Barcelona oblidada que ha lluitat per recuperar-se i dignificar-se”. “Barcelona se sent molt orgullosa per aquesta lluita veïnal”, ha afegit Vidal. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, també s'ha dirigit als veïns i veïnes que van viure en un dels últims grans conjunts de barraques de la ciutat, alguns d'ells presents en l'acte. “Volem estar a l'alçada del vostre testimoni i ser hereus de la vostra lluita”, els ha dit.

Etiquetas
stats