Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L'Audiència de Barcelona manté a la presó un manter reclòs des del 20 de maig

Manifestació de suport a Sidil Moctar

Oriol Solé Altimira

L'Audiència de Barcelona ha mantingut a la presó el manter Sidil Moctar, empresonat des del passat 20 de maig. El venedor està acusat de dos delictes, un de lesions i un altre d'atemptat contra un agent de l'autoritat per colpejar amb una branca d'arbre un agent de la Guàrdia Urbana.

En una interlocutòria dictada el dimecres passat a la qual ha tingut accés aquest diari, els tres jutges de la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona han rebutjat el recurs d'apel·lació que la defensa del manter havia presentat a la resolució de l'1 de juny del jutjat d'instrucció 25 de Barcelona, que va confirmar la presó provisional, comunicada i sense fiança contra Moctar. L'Audiència ha trigat gairebé dos mesos en resoldre el recurs, un temps en què el manter ha estat tancat a la presó Model de Barcelona.

“L'agent de l'autoritat agredit estava d'esquena [...] i l'agressió, amb una branca d'un arbre, va ser dirigida contra el seu cap”, assenyala la interlocutòria judicial. Els jutges també avisen que el manter s'exposa a penes superiors a tres anys i tres mesos de pressió, cosa que no permetria suspendre el seu ingrés a la presó.

“L'apel·lant [el manter] és de Senegal, sense que consti que tingui en aquest moment permís de residència a Espanya, encara que té un cert arrelament social”, afegeix la interlocutòria. La defensa de Moctar ha tornat a recordar que ha aportat documentació davant el tribunal que demostra que el venedor porta onze anys vivint a Espanya. La Fiscalia va demanar aquesta setmana l'expulsió d'Espanya del manter i una pena de presó de cinc anys.

Moctar es troba reclòs des que la jutgessa va decretar el seu ingrés a la presó provisional al considerar que hi havia “risc de fuga” i “alarma social”, i també per “la condició d'estranger de l'investigat”. La mesura va revoltar al col·lectiu de manters de la capital catalana, que ho va veure com una resposta desproporcionada a una agressió que, com a conseqüència més greu, va comportar quatre punts de sutura al cap de l'agent ferit.

El manteniment a la presó de Sidil Moctar afegeix una altra complicació al conflicte que viuen els manters amb la policia i les administracions públiques. En l'última setmana, un manter ha ingressat en el recentment reobert CIE de Barcelona i quatre a la Model acusats de pertinença a grup criminal. Per aquesta tarda els manters han convocat una manifestació que anirà des de la Model fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, seu de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat

Etiquetas
stats