Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana l'expulsió d'Espanya del manter Sidil Moctar per colpejar un policia

Manifestació de manters demanant la llibertat del seu company Sidil.

Pau Rodríguez

La Fiscalia ha demanat l'expulsió d'Espanya del venedor ambulant Sidil Moctar per agredir un agent de la Guàrdia Urbana amb una branca. En l'escrit dirigit al jutge al qual ha tingut accés Catalunya Plural, el ministeri fiscal sol·licita per a aquest manter una pena de 5 anys de presó per un delicte de lesions, i tot seguit argumenta que, d'acord amb l'article 89 del Codi Penal, és pertinent la petició de deportació de l'acusat, que no té permís de treball ni de residència.

Moctar es troba en presó preventiva des que la jutge va decretar el seu ingrés a la Model de Barcelona el passat 20 de maig, per considerar que hi havia “risc de fuga” i “alarma social”. La mesura va indignar el col·lectiu de manters de la capital catalana, que ho va veure com una resposta desproporcionada a una agressió la conseqüència més greu de la qual van ser quatre punts de sutura al cap de l'agent ferit. La defensa de Moctar va demanar mesures menys contundents, com la imposició d'una fiança o l'obligació de comparèixer diàriament davant la justícia, però ho van rebutjar tant la Fiscalia com l'acusació particular, en aquest cas la Guàrdia Urbana.

Els fets van passar el 18 de maig, quan dos agents van abordar dos manters -Moctar i un company seu- prop de la Plaça de la Pau. La Fiscalia assegura que els venedors es van oposar a la intervenció policial amb “puntades de peu i cops de puny”, i afegeixen que després Moctar hauria arrencat una branca d'un arbre per clavar un cop al cap d'un agent. És aquest cop el que s'aprecia al vídeo de set segons que va difondre el sindicat de policies SAPOL.

La versió del manter, però, és oposada. Moctar va assegurar davant la jutgessa instructora que abans del que es veu en les imatges, va ser ell l'agredit per agents de paisà de la Guàrdia Urbana. El Sindicat de Manters va assegurar en el seu moment que van ser els acusats els que “van ser rebuts literalment a cops al sortir del metro”.

La Fiscalia demana també per Moctar el pagament d'indemnitzacions, de 2000 i 3000 euros, als dos policies ferits, “pel perjudici estètic patit”, així com 40 euros per cada un dels 5 i 7 dies que van trigar a curar-se.

Per a l'altre manter implicat en els fets, C. S., el ministeri fiscal demana sis mesos de presó i un mes i 15 dies d'una multa diària de 9 euros.

Aquest cas ha afegit malestar a un col·lectiu ja de per si tensionat per la persecució de la seva activitat per part del consistori. Centenars de venedors ambulants es van manifestar pels carrers de Barcelona el 25 de maig per demanar la llibertat de Moctar. Davant la presó Model, el Sindicat de Venedors Ambulants va demanar que es mostrés la versió completa del vídeo.

Etiquetas
stats