eldiario.es

Menú

Mural i festa popular al Besòs contra la pobresa energètica

Enginyeria sense Fronteres i l’Aliança contra la pobresa emergència duen al carrer la reclamació de serveis essencials energètics junt amb la crítica als monopolis

- PUBLICIDAD -
Mural contra la pobreza energética

Mural contra la pobresa energètica Tomeu Ferrer

Enginyeria sense Fronteres (ESF) i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) han organitzat una acció al carrer per denunciar la situació que pateixen moltes famílies a Barcelona que tenen problemes per pagar les seves factures i relacionar la problemàtica amb empreses que gestionen els subministres bàsics.
Una cinquantena de persones s’ha concentrat des de les 12 fins a les 19 hores a la Rambla Prim del barri del Besòs, de Barcelona. Allà un pintor del barri, Kamile Escruela, ha dibuixat i pintat un mural, alguns cops ajudat per nens i nenes de la zona.
Membres de diversos col·lectius i també persones de moviments com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i veïns i veïnes del barri han preparat una paella popular i han realitzat diverses activitats participatives com la que ha organitzat Laura de Castillo.
La portaveu d’ESF, Maria Campuzano explicava: "no només volem parlar de la situació de les famílies que no poden assumir el pagament de les seves factures, sinó també de les grans empreses que estan obtenint beneficis milionaris amb l’explotació dels serveis, que pensem que haurien de tenir alguna responsabilitat en la qüestió de la pobresa energètica".

Paella contra la pobreza energética

Paella contra la pobresa energética


Segons Campuzano hi ha molt poques empreses elèctriques que controlen el mercat i que fan recaure sobre els consumidors coses que poc tenen a veure amb el consum real: «del que es paga a les factures més del 50% no té res a veure amb el que gasten les famílies». El mural precisament ha volgut relacionar les dues qüestions, la pobresa energètica i els monopolis.
L’Aliança contra la pobresa energètica, a més de denunciar, té un assessorament col·lectiu que es reuneix cada quinze dies: "allà és on ens trobem amb les persones que pateixen aquesta situació, és un problema molt silenciat, a la gent li fa vergonya explicar que té problemes per pagar les factures", assegura la portaveu. Aquesta vergonya fa que hi hagi famílies que a l’hivern no encenguin la calefacció, i no diguin res. Precisament en l’espai d’assessorament és on les persones poden explicar els seus problemes i buscar col·lectivament solucions, afirmen.
El problema denunciat amb el mural no és menor, l’Aliança contra la pobresa emergència estima que a la Ciutat de Barcelona hi ha més d’un 10% de la població que pateix aquest tipus de problemes i hi ha barris, com al Besòs, on la problemàtica és més punyent, explica Campuzano. Però com l’assessorament col·lectiu es fa en un local al barri gòtic, costa arribar als llocs on la problemàtica és més viva, "Sabem que aquí hi ha molta gent que està en la situació de pobresa energètica" ha dit.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha