eldiario.es

Menú

Nova operació contra els manters: un detingut i confiscació de mercaderies

La Guàrdia Urbana ha capitanejat una operació al Besòs, on s'ha detingut una persona i s'han decomissat articles dels venedors, a més de 1.600 euros

Després de l'operació al carrer Palerm s'ha produït un enfrontament entre els manters i la policia

L'Ajuntament i la Generalitat han coincidit aquest dimecres en el diagnòstic sobre el top manta: cal eradicar-lo amb més coordinació entre cossos de policia

- PUBLICIDAD -
Manteros; Venda ambulant

Venda ambulant a la zona de la Barceloneta, a Barcelona SANDRA LÁZARO

Nova operació contra els manters. Aquest cop al carrer Palerm, al barri del Besòs de Barcelona. Aquest dimecres, cap a les 10h, la Guàrdia Urbana ha entrat a un pis amb la sospita que s'hi amagava material de procedència il·lícita —ha declarat el cos policial— i objectes robats. L'operació s'ha tancat amb la detenció d'una persona que estava al pis en el moment de l'escorcoll.

Després de l'entrada al pis, on hi viurien sis persones, l'ambient s'ha tensat amb la detenció, fet que ha provocat l'arribada de més manters; finalment s'ha produït una batussa entre la policia i els venedors. Segons la Guàrdia Urbana, s'ha decomissat material dels venedors però també 1.660 euros en metàl·lic que podrien pertànyer el pot comú dels integrants del pis. Des de Tras la Manta s'ha mostrat la indignació que l'operació a més s'hagi produït durant l'Eid Mubarak, la gesta del final del Ramadán.

L'escorcoll al Besòs, ordenat pel jutjat d'instrucció 32, se suma a un altre operatiu al barri al febrer; el barri està considerada la zona on viuen més treballadors de la venda ambulant que fan la venda a la Barceloneta. A l'escorcoll hi han intervingut diverses dotacions de la Guàrdia Urbana, a més d'un camió dels serveis de neteja de l'Ajuntament, que s'ha endut algunes bosses amb el material que hi havia al pis.

Es tracta de la primera operació després de la convocatòria la setmana que ve d'una taula interdepartamental amb representants d'una quarantena de municipis, entre ells l'Ajuntament de Barcelona, a més de la Generalitat i l'Estat. L'alcaldessa, Ada Colau, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, van manifestar aquest dimarts la intenció ferma d'"eradicar" el top manta.

El consistori ja havia demostrat aquests dies la seva preocupació per l'increment del nombre de manters a diferents espais de Barcelona, com la Barceloneta o la zona del Port. La setmana passada es va anunciar per part del consistori "contundència" contra els manters. L'alcaldessa, a més, va destacar que en els propers dies es produirà una actuació al Passeig de Borbó per evitar que "es consolidi" la venda en aquest espai, on també ha crescut en les últimes setmanes la població de venedors. Colau no va concretar el dispositiu però.

"Coordinació" contra els manters

Aquest dimecres, l'Ajuntament i la Generalitat han insistit —després d'una taula mixta de més de dues hores de durada— en la idea que cal posar fi a la venda ambulant amb la "coordinació" dels dos ens i dels diferents grups policials. Ada Colau s'ha referit a l'operació d'aquest matí al Besòs amb satisfacció, com a exemple del treball de la policia: "Hem d'evitar que aquest problema s'estengui al conjunt de la ciutat", ha declarat.

Per la seva banda, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, s'ha felicitat per l'entesa amb l'Ajuntament de Barcelona sobre la qüestió de la venda ambulant i ha destacat que el consistori barceloní hagi "reconegut" que aquest era un problema greu després d'una sèrie de "missatges contradictoris" sobre el tema. "S'ha produït un efecte crida a Barcelona, i en aquest sentit caldrà una implicació clara de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i policia portuària. I hi haurà diferents mecanismes per impedir l'ocupació de l'espai públic, com més dispositius conjunts al metro", ha destacat Borràs.

La consellera ha defensat els comerciants per ser "qui paga els impostos" i ha assenyalat com a clau la "protecció del comerç". També ha coincidit amb l'Ajuntament en la necessitat de fer una campanya per a tota la població sobre la venda ambulant perquè, segons Borràs, al darrere hi ha "les màfies i l'explotació de persones". Una afirmació contrària a la que sosté el Sindicat Popular de Venedors Ambulants, que critica la  persecució que viu el col·lectiu.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha