eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Ada Colau i el Síndic convoquen municipis afectats, Generalitat i Estat per "eradicar" el top manta

L'alcaldessa de Barcelona i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó posen cita el proper 12 de juliol per una reunió on hi ha convocats municipis, Generalitat i Delegació de govern

Colau i Ribó han retret a la Generalitat i a l'Estat la manca d'implicació per acabar amb el top manta i han dit que "cal perseguir la font d'entrada de les mercaderies"

Rafael Ribó assegura que rere el top manta hi ha "la màfia" i que cal lluitar contra el "comerç il·legal i deslleial"

- PUBLICIDAD -
Ada Colau i Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, en compareixença

Ada Colau i Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, en compareixença Ajuntament de Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó han tingut una trobada aquest dimarts —de menys de mitja hora— que ha desembocat en una nova reunió: el proper 12 de juliol es farà una sessió interdepartamental que serveixi, en paraules de l'alcaldessa, per "eradicar" el top manta. A la reunió hi ha convocats la resta de municipis que es veuen afectats per la venda ambulant a Catalunya (una quarantena), la Generalitat i l'Estat. Per tant, s'espera l'assistència de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, els cossos que en coordinació amb les administracions locals han de servir per a "evitar l'entrada de les mercaderies il·legals", ha recordat Ribó, que ha afegit que "dependrà de la Delegació del govern que hi participi la Guàrdia Civil".

El Síndic ha fet referència en la seva intervenció als quatre punts que sustenten l' informe sobre el top manta que es discutirà a la reunió. L'informe és fruït de la reunió amb diferents actors, entre ells els comerciants. Ribó ha destacat que aquests tenen dret a "expressar" la seva disconformitat amb l'actual situació, ja que es produeix una "competència deslleial" propiciada per la venda dels manters. El col·lectiu de suport als manters Tras la Manta  va considerar que l'informe del Síndic criminalitzava la venda ambulant i que no se'ls va tenir en consideració en l'elaboració.

Citant l'informe, Ribó ha recordat en primer lloc que cal una "política de reinserció i estudi individual" de cada persona relacionada amb la venda ambulant; en segon lloc, una actuació de les diferents administracions sobre l'origen del problema.

Com a tercer punt, Ribó ha fet esment del "canvi en la cultura del consumidor" per incentivar el consum responsable. Sobre aquest aspecte, Colau ha afegit que la setmana que ve es posarà en marxa una campanya a la ciutat ("Tu i jo compartim Barcelona") per conscienciar sobre els perjudicis del consum de productes il·legals. "Fins que no es produeixi la campanya no es poden parlar de sancions", ha dit Colau, referint-se a l'anunci sobre les multes a consumidors de productes de venda ambulant.

El consistori ha mostrat aquests dies la seva preocupació per l'increment del nombre de manters a diferents espais de Barcelona, com la Barceloneta, on la setmana passada va anunciar "contundència" contra els manters. L'alcaldessa, a més, ha destacat que en els propers dies es produirà una actuació al Passeig de Borbó per evitar que "es consolidi" la venda en aquest espai, on també ha crescut en les últimes setmanes la població de venedors. Colau no ha concretat el dispositiu.

En última instància també s'ha referit a la zona del port, on des de fa uns mesos hi ha una alta concentració de venedors i que ha passat a ser ocupada constantment per Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Portuària des de primera hora del matí.

"Màfies" rere el top manta

Ribó ha insistit en què "no hi ha d'haver lloc pel top manta com a activitat". El Síndic ha destacat que rere la venda ambulant s'hi amaguen "màfies i un entramat clandestí". L'alcaldessa, per la seva banda, ha mostrat suport al discurs de Ribó i ha recolzat des de l'Ajuntament de Barcelona les apreciacions del Síndic de Greuges.

El conflicte de l'Ajuntament de Barcelona amb la venda ambulant s'arrossega des de l'inici del mandat d'Ada Colau. Amb l'afegit de la pressió de l'oposició i d'entitats empresarials de la ciutat, la resposta del consistori ha provocat de forma reiterada el rebuig dels moviments socials que donen suport als manters.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha