Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Dos tècnics d'un laboratori català, en observació per un possible contagi de febre hemorràgica

La febre hemorràgica es transmet per picada de paparra o per contacte directe mitjançant sang o teixits

elDiario.es Catalunya

Dos tècnics d'un laboratori clínic de l'àrea metropolitana de Barcelona estan sent sotmesos a vigilància passiva com a “potencials contactes” de febre hemorràgica Crimea-Congo per part del servei de vigilància epidemiològica de Catalunya. El motiu és que l'Hospital Universitari Infanta Leonor de Madrid va remetre, alguns dies abans de confirmar el diagnòstic, una mostra de l'home mort pel primer contagi “autòcton” a Europa Occidental de febre hemorràgica Crimea-Congo.

Tots dos tècnics no presenten simptomatologia i, segons assegura el secretari de salut pública de Catalunya, Joan Guix, es tenen “garanties absolutes del compliment de totes les mesures de seguretat” per part del laboratori. Els tècnics, que van estar en contacte amb la mostra entre els dies 24 i 26 d'agost, estan sent sotmesos a vigilància passiva durant 21 dies, malgrat que el període màxim detectat d'incubació és de 13.

Aquest tipus de vigilància implica que els potencials contactes es prenen ells mateixos la temperatura durant dues vegades al dia i, en cas de presentar algun tipus de simptomatologia relacionada amb la malaltia, avisarien immediatament als serveis d'emergència. No obstant això, en l'actualitat es troben en un risc molt baix.

La doctora Mireia Jané ha recordat que la febre hemorràgica Crimea-Congo es transmet per picada de paparra, però també per contacte directe mitjançant sang o teixits. L'índex de mortalitat d'aquesta malaltia està, en els casos més greus, entre un 30% i un 40%; i les precaucions més bàsiques són evitar les picades de paparra i detectar ràpidament el cas després d'un possible contacte amb sang o teixits.

Etiquetas
stats