Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

'Personal' es un blog por el que desfilarán los personajes más significativos de la actualidad catalana, con las palabras del periodista Xavier Ribera y la mirada artística del ilustrador Jaume Bach.

Jordi Pujol Ferrusola, l'hereu sacrificat

Xavier Ribera

En una postmoderna versió de Faust, com el personatge de Gordon Gekko, que Michael Douglas interpreta amb solvència contrastada al Wall Street d’Oliver Stone, Jordi Pujol Ferrusola (1958) sembla que combina amb similar perícia la intel·ligència i l’èxit empresarial amb la foscor de les seves clavegueres. “El diner no dorm”, indicava Gekko en un moment determinat de la pel·lícula; encara que només féssim cas a la meitat de la meitat de la llegenda que l’hereu dels Pujol arrossega, a fe de Déu que el diner que remena no li dorm o, si més no, no té temps per fer-ho. Catalunya no el coneixia fins a l’stripteasede l’altre dia en la comissió Pujol. Potser després de conèixer-lo i de valorar-ne laposada en escena, més que Gekko a molts potser elsrecorda Montgomery Burns, el gasiu milionari de Els Simpson, propietari de mig Springfield; o, en versió univers Disney, a l’Oncle Garrepa de l’Ànec Donald.

Jordi Pujol Ferrusola, també conegut com ‘el júnior’ o ‘el nen’, és el primogènit de set germans del matrimoni format per l’expresident Jordi Pujol i Marta Ferrusola. Va estudiar a l'Escola Costa i Llobera del barri de Sarrià de Barcelona i va formar part de l’equip que va crear les joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya. Des de l’any 1987 ha estat accionista o ha treballat en un muntd’empreses, entre d’altres Gesetafers, Terasaki, Intradex Golf, Tipel, Hot Line Computer i Hi-Tech General Consulting.

El calvari de Jordi Pujol júnior comença amb la denúncia de la seva examant, María Victoria Álvarez, que l’acusa de viatjar tot sovint a Andorra amb bosses carregades de diners. Arran d’això, Pujol és investigat pel jutge de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, i des del febrer de 2014 està imputat, juntament amb la seva parella Mercè Gironès, per un delicte de blanqueig de capitals i contra la hisenda pública.Però el que l’ha fet saltar a la fama han estat les seves personals maneres de defensar-se en la compareixença en la comissió d’investigació que va crear-se després que el seu pare, Jordi Pujol i Soley, reconegués que la família havia amagat diners a l’estranger. Al Parlament, el gran dels Pujol va respondre al llarg de més de quatre hores a les preguntes que, amb més o menys encert, van fer-li els representants dels distints grups parlamentaris. Va parar sobre frau fiscal, però i de manera especial va fer-ho dels seus cotxes antics (n’és col·leccionista), de la seva amistat amb el president Artur Mas, i va repassar les societats en què ha participat. Fins i tot, en un gest molt fílmic, va lliurar a la presidència de la comissió un CD amb, segons ell, la gravació íntegra de la trobada de la seva examant i la líder popular Alicia Sánchez Camacho al restaurant La Camarga. No sense petulància, el barceloní va aconseguir descol·locar el Parlament i fer-se conèixer pel conjunt dels catalans.

Sobre este blog

'Personal' es un blog por el que desfilarán los personajes más significativos de la actualidad catalana, con las palabras del periodista Xavier Ribera y la mirada artística del ilustrador Jaume Bach.

Etiquetas
stats