Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La policia investiga l'origen dels diners amb què el conseller Puig va pagar la seva casa de la Cerdanya

El conseller d'Empresa, amic personal de Pujol Ferrusola, posseeix una casa a Bellver de Cerdanya.

Fèlix Martínez

La brigada de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional destinada a investigar la fortuna oculta de la família Pujol-Ferrusola, en particular del primogènit de l'expresident de la Generalitat, Jordi, ha decidit investigar l'origen dels fons amb els que l'actual conseller d'Empresa, Felip Puig, va adquirir la seva casa a la localitat catalana de Bellver de Cerdanya, i amb els que va finançar la seva reforma.Fonts de la investigació precisen que la investigació sobre Puig no és en absolut un símptoma que s'hagi obert la veda per investigar els principals dirigents nacionalistes a escassos mesos del desafiament sobiranista plantejat per l'actual president de la Generalitat i dofí de Jordi Pujol, Artur Mas, per al pròxim 9 de novembre, sigui en forma de referèndum o d'eleccions plebiscitàries.

Segons les mateixes fonts, Puig constitueix un cas particular per l'estreta relació que sempre ha mantingut amb Jordi Pujol Ferrusola. De fet, Puig i Pujol Ferrusola són literalment companys de pupitre. Van coincidir a l'escola Costa Llobera, on van entaular una amistat que s'ha perpetuat fins ara. Van ser companys de correries. Durant la seva adolescència, tots dos van integrar el grup fundacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts de CDC.

Quan el 1993, Jordi Pujol Ferrusola va decidir abandonar la primera línia de la política després de resultar derrotat en el congrés de Convergència per Miquel Roca, Puig es va convertir en secretari general del Departament de Benestar Social i en secretari d'organització de CDC. Des de llavors, se li considera l'home de Jordi Pujol Ferrusola en el Govern de la Generalitat.

El conseller Felip Puig. / EFE

La UDEF està investigant si Jordi Pujol Ferrusola es va beneficiar de comissions il·legals per adjudicacions d'obres de la Generalitat. Puig va tenir potestat per concedir adjudicacions des de la seva incorporació al Govern. Com a secretari general de Benestar Social, presidia l'empresa de promoció d'habitatges de protecció social Adigsa. I també des del primer moment les adjudicacions de Puig han estat sota sospita. De fet, el 2004, quan l'expresident Maragall va acusar CDC de cobrar un 3% per totes les seves obres públiques, l'empresari Juan Antonio Salguero va declarar a la Fiscalia que pagava comissions per les adjudicacions d'Adigsa.

Puig i Pujol Ferrusola mai han trencat la seva relació. Durant anys, el germà petit del conseller, Jordi Puig i Godes, va ser empleat i soci de Jordi Pujol Ferrusola al despatx de broker que el fill gran de l'expresident tenia al carrer de Tuset de Barcelona. I va participar en alguns dels negocis que Pujol Ferrusola va desenvolupar a Panamà.

En l'últim Govern de Jordi Pujol, Puig va ocupar la cartera d'Obres Públiques. Aquesta va ser la conselleria que va atorgar les principals adjudicacions al grup constructor Ferrovial i que constitueixen el gruix del cas Palau de la Música, pel qual CDC és responsable civil com a beneficiari de 14 milions d'euros de l'espoli que van dur a terme Fèlix Millet i Jordi Montull. La institució musical, segons les investigacions, va ser l'instrument que Millet i Montull van posar al servei de Convergència per cobrar el 4% de les adjudicacions en concepte de comissió.

No obstant, Puig mai va ser citat a declarar ni com a testimoni ni com a imputat durant la instrucció del cas Palau. Una cosa que va sorprendre a propis i estranys i que només s'explica a la llum de les últimes declaracions de l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo.

Etiquetas
stats