Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El partit d'Ada Colau inicia primàries després del rebuig de la direcció de Podem a la confluència

Les votacions dels comuns s'acabaran el 8 d'abril

elDiario.es Catalunya

Les primàries de la nova confluència catalana d'esquerres han arrencat aquest dissabte. En conjunt, més de 6.000 persones s'han inscrit a la plataforma 'Un País en comú' per poder participar en les votacions que triaran els òrgans de direcció del nou partit que impulsa Ada Colau després del rebuig del secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, de participar en el partit dels 'comuns'.

En total, s'han presentat 8 candidatures individuals i per equips per escollir la Comissió Executiva i 21 per a la Coordinadora Nacional. La llista que compta amb més opcions de ser majoritària a l'Executiva del nou partit és la que encapçala el líder d'En Comú Podem al Congrés i arquitecte del nou partit, Xavier Domènech.

En l'acte de presentació de l'equip de Domènech, el líder d'En Comú Podem al Congrés ha destacat aquest dissabte la “diversitat” de la seva llista, que aglutina representants de BComú, ICV, EUiA i Equo, a més d'independents vinculats a podem, com el sociòleg i membre del govern a l'ombra de Pablo Iglesias, Vicenç Navarro.

“La diversitat no ens fa febles, sinó forts”, ha afegit Domènech, que s'ha posat com a objectiu “guanyar i transformar el país” per superar “la Catalunya dels desnonaments i la desigualtat”. Per la seva banda, Ada Colau –que encapçala la llista per la Coordinadora Nacional– no ha fet esment a les discrepàncies amb Podem i ha instat a aconseguir “institucions lliures del 3% i de corrupció”.

El procés de votació per a l'elecció dels òrgans directius -Comissió Executiva i Coordinadora Nacional- via online ha començat a les 10 del matí i finalitzarà a les 14:00 hores del proper 8 d'abril, únic dia fixat en el qual també es podrà votar presencialment, en el marc de l'assemblea fundacional del nou partit.

Després d'una intensa negociació, finalment la direcció de Podem amb el seu secretari general, Albano Dante Fachin, va retirar la seva candidatura trencant amb el nou partit d'Ada Colau. La direcció de Podem al·legar que no es complien amb les condicions acordades, encara que la cara visible del sector crític de la formació domicili, la diputada Jéssica Albiach, si manté la seva llista per a l'executiva.

Segons fonts de l'equip impulsor, el ritme d'inscripció s'ha incrementat un 50% en els últims dies des que dimecres passat comencés a les xarxes socials la campanya dels 'comuns', en què s'anima a la ciutadania a participar en les votacions per elegir els seus òrgans de direcció.

A partir de les set de la tarda del 8 d'abril, es donaran a conèixer els resultats provisionals de les votacions. Mentre Colau i Domènech presentaven la seva llista per a la direcció del nou partit, el compte oficial de Twitter de Podem Catalunya ha desitjat “sort i encert” als comuns, ICV i EUiA i ha afegit que el partit morat seguirà “construint des de baix, amb els braços i les portes obertes”.

Etiquetas
stats