Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de Barcelona llançarà el seu propi pla d'emergència social, dotat amb 15 milions

Un ple de la Diputació de Barcelona

Arturo Puente

La Diputació de Barcelona ha reunit aquest divendres a bona part dels seus 311 alcaldes per presentar el seu pla de mandat, que abasta des d'aquest moment fins 2019, i que preveu que l'organisme llanci el seu propi “pla d'emergència social”, dotat amb 15 milions d'euros. Amb ell pretenen reduir els casos de pobresa energètica i emergència habitacional, a través de la nova llei que prepara la Generalitat i amb la que pretén esquivar al Constitucional després de la suspensió de l'anterior llei.

La presidenta de la institució, Mercè Conesa, ha donat a conèixer les línies mestres del pla, que durant el seu mandat es centraran en la sortida de la crisi, la millora dels serveis socials i en convertir la Diputació de Barcelona en un actor més del procés sobiranista. Com a organisme centrat a donar suport a les entitats locals, una de les seves prioritats serà l'atenció a la dependència i l'assistència telemàtica, que porten a terme els municipis i que ara mateix es troben “desbordats”.

Malgrat aquest desbordament de les necessitats socials, una de les xifres que des de la Diputació s'ha remarcat és la disminució de la taxa d'endeutament dels ajuntaments, que segons ha explicat s'ha reduït fins a un 15%. “En un moment en què vam tenir greus dificultats, que ens van canviar la normativa estatal, que teníem més demanda que mai, de despesa social però també d'inversió, aquesta xifra és impressionant”, ha felicitat Conesa als alcaldes presents.

“Estem en una situació d'incertesa. Tenim indicadors que diuen que les tendències econòmiques comencen a ser positives, però encara no podem dir que hàgim sortit de la crisi”, ha considerat Conesa. Respecte a això, la vicepresidenta Meritxell Budó ha explicat que la Diputació vol convertir-se en la principal estructura de suport als municipis respecte a qüestions com la pobresa energètica o la inserció sociolaboral, la càrrega ha recaigut en les entitats locals durant la crisi. A més, Budó s'ha compromès a promoure el treball local per a la igualtat efectiva, sobretot de gènere.

En el capítol de la promoció econòmica, el vicepresident Marc Castells ha col·locat com a principals eixos la indústria, el comerç i el turisme. “La indústria és una aposta històrica de la Diputació de Barcelona, volem ser una diputació industrialista, i no només de present, sinó es futur”, ha explicat, recalcant que fins al moment la intermediació de la Diputació ha aconseguit mantenir en el territori 300 empreses. En segon lloc, Castells s'ha referit a un altre dels motors econòmics de l'àrea, com és el turisme, recordant que Barcelona va ser la primera ciutat al món a rebre el certificat de turisme sostenible de la Unesco.

El procés sobiranista no és un aspecte oblidat per la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, Conesa ha assegurat que volen convertir a la Diputació en “la primera vegueria de Catalunya”. “La diputació no vol ser només una espectadora d'aquest procés per aconseguir un nou model de país”, ha explicat Conesa, comprometent-se a que la Diputació de Barcelona, com a estructura local, esdevingui un actor d'impuls del 'Procés'.

Etiquetas
stats