Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Podem suspèn la seva participació en la confluència catalana per discrepàncies amb En Comú

Noelia Bail, Pablo Iglesias, Albano Dante, i Àngels Martinez Castells en una imatge d'arxiu

Oriol Solé Altimira

La direcció de Podem Catalunya ha donat aquest dilluns per suspesa la seva participació en la confluència catalana d'esquerres que promouen BComú, ICV, EUiA i Equo. “En aquests moments no es donen les condicions perquè Podem continuï participant en el nou subjecte polític”, ha afirmat la secretària d'organització de Podem, Ruth Moreta. Les bases del partit prendran la decisió final sobre si Podem segueix impulsant el partit dels 'comuns', tot i que Moreta ha avançat que la direcció es decanta a dia d'avui pel 'no'.

Les discrepàncies entre Podem i En Comú versen sobre el sistema d'elecció de la direcció del nou partit. Un grup de 30 persones integraria l'Executiva de la nova formació i un altre grup de 120 formaria el Consell Nacional. El líder d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech impulsa una llista de consens per l'Executiva entre les diferents sensibilitats en la qual reserva més de la meitat dels llocs per En Comú.

Aquest disseny ha molestat Podem perquè considera que busca quotes de partit. A més, el partit morat vol que els 52.000 inscrits que assegura tenir a Catalunya puguin participar directament en la votació sense haver de registrar-se prèviament al web d'Un País en Comú, el nom del procés de construcció del nou partit. “Considerem una trava no permetre a la gent votar com sempre ho ha fet”, ha afirmat Moreta.

Segons ha indicat Moreta, les bases de Podem tindran presa una decisió el proper 20 de març. El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, no ha comparegut en la roda de premsa on Moreta i la secretària de feminismes i coordinació de Podem, Noelia Bail, han explicat el moviment de la direcció del partit morat a Catalunya.

ICV demana “cooperació i no competició”

El pronunciament de Podem ha arribat minuts després que ICV obrís la mà a la resta d'actors de la confluència per aconseguir un acord. El coordinador nacional dels ecosocialistes, David Cid, ha demanat fundar el nou partit amb “cooperació i no competició”.

“Estem en un moment fundacional i, per tant, és molt important que tinguem una dinàmica de treball compartida”, ha exposat Cid aquest dilluns, després que Podem rebutgés la llista de consens de Domènech.

Etiquetas
stats