Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Xavier Martorell dimiteix per la seva relació amb Método 3

Xavier Martorell va negar en seu parlamentària haver espiat a polítics a través de Método 3.

EFE

Barcelona —

El director general de Presons de Catalunya, Xavier Martorell, ha presentat la seva dimissió irrevocable després que la setmana passada tots els grups de l'oposició demanessin que renunciés al càrrec per les seves relacions amb l'agència de detectius Método 3, embolicada en un escàndol d'espionatge polític.

Segons informa avui La Vanguardia, Martorell va comunicar ahir la seva renúncia al conseller de Justícia, Germà Gordó, al·legant motius personals i també per evitar que la seva “relació comercial” amb Método 3 durant la seva etapa a l'empresa Provinen i com a cap de seguretat del FC Barcelona sigui utilitzada com a arma política contra el govern d'Artur Mas i el Departament de Justícia.

Martorell va comparèixer la setmana passada al Parlament, on va negar que encarregués espiar polítics a l'agència Método 3, que està sent objecte d'una investigació judicial per aquests fets. Tots els grups polítics, amb l'excepció de CiU, van exigir a Martorell que dimitís per les “ombres” que l'envolten al transcendir les seves relacions amb l'agència de detectius i li van retreure les lacòniques explicacions que va donar sobre els dubtes que planen sobre ell.

Martorell va afirmar a la Cambra catalana que la seva relació amb l'agència Mètode 3 només va ser de caràcter comercial i que es va limitar a encomanar a aquesta empresa “activitats lícites i sempre legals”, a instàncies dels seus superiors. L'actual responsable de Presons de la Generalitat, que en una etapa anterior va ser també director dels Mossos d'Esquadra, ha recalcat que mai s'ha dut a terme cap actuació que fos “il·lícita o il·legal” en relació amb Método 3.

Martorell ja va dimitir com a president de CDC de la localitat de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) el passat mes de març, al·legant problemes de salut, després de publicar que va encarregar a Método 3 un escombrat de la seu local del partit.

Etiquetas
stats