Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El conseller de Justícia creu que el Govern central “no té vergonya” per prohibir les estelades

Carles Mundó a l'entrada del consell executiu

elDiario.es Catalunya

El conseller de Justícia del Govern, Carles Mundó, ha valorat que el Govern espanyol “no té vergonya i no respecta la llibertat d'expressió” per prohibir les banderes estelades, símbol independentista català, a la final de la Copa del Rei de futbol. “L'estelada és un símbol democràtic”, ha afegit Mundó al seu compte de Twitter.

La Policia impedirà per ordre de la Delegació del Govern a Madrid l'accés a la final de la Copa del Rei de futbol amb banderes estelades. Aquesta decisió forma part del dispositiu de seguretat per al partit que enfrontarà el F.C. Barcelona i el Sevilla a l'estadi Vicente Calderón el proper diumenge 22 de maig. Segons la delegació, la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'Esport (coneguda també com a Llei de l'Esport) empara la prohibició, encara que en cap dels articles de la llei s'esmenta expressament a aquest tipus de símbols.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mundó també ha recalcat que l'exhibició de l'estelada per part dels aficionats del F.C. Barcelona és una qüestió de llibertat d'expressió. “La gent té dret a exhibir l'estelada i a aplaudir o xiular a qui li doni la gana”, ha dit en referència a les xiulades a l'himne espanyol que han realitzat els seguidors del F.C. Barcelona i de l'Athletic de Bilbao a les finals de copa dels últims anys.

Etiquetas
stats