Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El vestit socialdemòcrata de Mas no convenç la CUP

Baños al Parlament

Arturo Puente

Res lluny del que s'esperava. La CUP ha emès aquest dimarts el seu “no” al candidat a la presidència del Govern de Junts pel Sí, un Artur Mas que en el seu discurs de dilluns s'havia proposat com el president independentista i socialdemòcrata que Catalunya necessitava per afrontar el període de “desconnexió” aprovat pel Parlament. El nou vestit de Mas, però, no ha convençut la formació d'Antonio Baños, que l'ha acomiadat al·ludint a una pancarta del 15-M que resava: “Si algú creu que és imprescindible, que se'n vagi a casa, descansi, i torni demà”. “President, torni el dijous”, l'ha acomiadat Baños.

El portaveu de la CUP ha justificat el seu no per tres raons. La primera, la gestió del convergent al capdavant de la Generalitat durant els últims 5 anys “marcada per les retallades, les privatitzacions i els casos de corrupció”, que segons Baños no poden justificar-se ni per la crisi ni per responsabilitats externes. El segon argument esgrimit per la CUP és el del personalisme. “No sobra ningú, però ningú és imprescindible”, ha respost el cupaire a un Mas que dilluns havia sentenciat la primera part de la frase amb aplom. Segons ha explicat, la CUP considera imprescindible acabar amb el personalisme imposat pel pujolisme, on Pujol era sinònim d'un partit i d'un país.

“Des d'ahir tenim un tercer argument”, li ha etzibat Baños a Mas: “El seu discurs d'ahir”. Segons el cupaire, és impossible endevinar el compromís del candidat a la reelecció amb la república catalana ja que en el seu discurs “va passar per sobre del tema d'aixecar les catifes de la corrupció que han estat la base de l'autonomisme”.

Malgrat el no rotund, el discurs ha estat amb guant de seda, i la CUP sí que ha reconegut virtuts a l'aspirant. “Vostè ha anat a la deriva, ha navegat els corrents que hi havia, i això ha estat un encert”, li ha concedit, en referència a les respostes del president a la demanda nacional. Per aquesta raó, Baños li ha mostrat el seu suport per la imputació pel 9-N i li ha assegurat que en això estaran al seu costat.

“Aconseguirem un govern fort i transversal. Però un govern no pot ser una sola persona”. Per a la CUP els 72 diputats independentistes són “un tresor” que representa un important ventall ideològic que testifica que aquest procés és “imparable”. Per acabar, Baños li ha citat una metàfora marinera, d'aquestes que són marca de la casa per Artur Mas: “Avui no sortirà d'aquí fet capità”, li ha assegurat, “però no es preocupi perquè la tripulació hi és i navegarem”.

Etiquetas
stats