Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

És el nostre moment

Àgueda Micó

Escric estes paraules encara emocionada per haver viscut un dia històric. Un dia en el qual hem esdevingut els protagonistes del canvi valencià amb un resultat sense precedents en les tres circumscripcions que ens permetran tindre un grup parlamentari propi. 9 diputats i diputades que defensaran els nostres interessos amb fermesa.

Este resultat no és casualitat. En el meu últim article en este mateix mitjà feia una crida a tota la militància valencianista a implicar-se en esta campanya, a posar-nos a la faena per a aconseguir el millor resultat en unes eleccions crucials. En definitiva, a treballar amb força per a omplir el Congrés de valencianistes que puguen continuar representant un poble que vol ser protagonista d'esta nova era.

I això és precisament el que ha passat. Més de dos centenars d'actes en totes les comarques del país que han aplegat a més de 20.000 persones amb la participació activa de centenars de regidors i regidores de Compromís, de càrrecs públics del Consell i de diputats i diputades de Les Corts. I com no, amb la imprescindible energia de la nostra militància, les nostres bases, l'actiu més important del nostre projecte polític.

Vull aprofitar estes línies per a, a banda de valorar els resultats, agrair tot este treball. Perquè quan parlem de resultat cal parlar també de la faena que l'ha fet possible. La implicació de la nostra gent es pot entendre com un exercici de responsabilitat i generositat que cal posar en valor. Sobretot perquè a ningú se li escapa el procés que va precedir esta coalició va ser poc respectuós amb l'esperit de consens de Compromís. Així i tot, els i les valencianistes, acostumats a deixar-nos la pell pel nostre país, ho hem tornat a fer possible. Perquè sabem que no podem dimitir del nostre compromís amb esta terra. I gràcies a tots i totes les que vos heu implicat, hem transmés a la societat valenciana que esta candidatura era també la veu del valencianisme. Les 10.000 persones que van omplir la Fonteta al crit de «País Valencià!» són una bona mostra d'eixe valencianisme cada volta més visible, majoritari i desacomplexat.

Amb estos resultats ens carreguem de força i raons per a tindre un grup parlamentari valencià potent al Congrés dels Diputats. A més, hem llançat un avís molt seriós als que volen posar traves als valencianistes que, des del governs i ajuntaments, treballen dia a dia per a transformar el nostre país i millorar la vida de la seua gent. El poble valencià no vol fer ni un pas arrere en esta nova era de dignitat, de justícia i honestedat.

Ara, els i les valencianistes ens trobem davant l'obligació d'administrar amb responsabilitat i encert este resultat. Hem valencianitzat la campanya i hem de valencianitzar el resultat. No des del conformisme, sinó des de l'ambició de qui anhela encara més canvis, més polítiques per a les persones, més decisions valentes per superar unes dècades fosques, més força per aconseguir un tracte just del govern central i més energia per construir un futur de sobirania pel País Valencià.

La confiança de la ciutadania mereix també d'organitzacions que estiguen a la seua alçada. I això només ho aconseguirem des de baix, amb la participació de totes i tots. És el moment d'intentar que Compromís decidisca, per fi, donar el pas i dotar-se d'una estructura més eficient, oberta, integradora i participativa que evite que cada decisió conjunta esdevinga un maldecap que dure setmanes.

I també és el moment de decidir, entre totes i tots quin valencianisme volem. Sabeu que sóc de les que pensa que el pròxim Congrés del BLOC no pot ser només un tràmit administratiu per canviar uns noms per uns altres, sinó que ha de suposar un punt d'inflexió del valencianisme polític. Una refundació organitzativa, una renovació ideològica i un impuls estratègic per un projecte emancipador que és més necessari que mai al nostre país.

I perquè tinga èxit hem d'iniciar un gran debat arreu del país. Una deliberació democràtica que tinga lloc en totes i cadascuna de les comarques del país i on puguen participar els companys i companyes de Compromís que així ho desitgen, i on cada col·lectiu puga convidar a més als moviments socials i teixit associatiu del valencianisme i de la justícia social. Cal fer-los partícips perquè el moment s'ho mereix, i perquè junts el valencianisme és més fort.

Per tant, un cop superades amb èxit aclaparador estes setmanes de campanya, cal treballar entre totes i tots per un Congrés fresc i obert precedit d'un debat potent on la militància puga decidir quin valencianisme vol i quina estratègia adoptem per esdevindre majoritaris al nostre país i per continuar millorant la vida dels valencians i valencianes.

No només és el moment. És el NOSTRE moment. Endavant!

Secretària d'Organització de Compromís

Etiquetas
stats