Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La trama d'Alacant va competir amb Orange Market pels pavellons de la Comunitat Valenciana en Fitur

L'expresident de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll.

Voro Maroto

Les empreses amb seu a Bilbao que van guanyar diversos contractes d'institucions d'Alacant governades pel PP en adjudicacions directes i sense publicitat o concursos sense competència també van competir amb la trama Gürtel a València per fer-se amb contractes de l'Agència Valenciana de Turisme per Fitur.

Stand Molins SL, una empresa biscaina sense activitat en la seva autonomia i ara en procés de liquidació, va ser beneficiada, amb altres empreses germanes, amb diversos encàrrecs de la Diputació d'Alacant. Concretament, Compromís portarà a la Fiscalia Anticorrupció contractes per 3,2 milions d'euros.

Segons la coalició, Stand Molins i Exporigging, SL, es van adjudicar diverses vegades el muntatge del pavelló promocional del Patronat de Turisme Costa Blanca en Fitur, la fira internacional de Turisme de Madrid. Van facturar quantitats ingents gràcies al fraccionament de contractes, adjudicacions sense publicitat, concursos als quals es van presentar empreses de la mateixa trama i baremacions que acabaven atorgant el contracte a l'oferta més cara.

Stand Molins és, segons Compromís, l'Orange Market -l'empresa de la Gürtel a la Comunitat Valenciana l'activitat de la qual acaba de ser castigada amb fortes penes de presó- d'Alacant. De fet, va competir amb Orange Market per fer-se amb el pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur en 2005. Fora d'Alacant no va tenir sort. L'empresa de Francisco Correa i Álvaro Pérez -a la presó per l'assumpte- va guanyar el concurs. La companyia basca va quedar l'última.

Tampoc va guanyar la concessió de Fitur en 2008. Orange Market, encara que la seva oferta era la més cara, va tornar a fer-se amb l'encàrrec del pavelló valencià. De fet, la majoria dels contractes públics obtinguts per l'empresa de Javier Molins Zufiría i Mercedes Lasa Morán eren concedits per la facció zaplanista del PP d'Alacant.

En la Diputació d'Alacant, presidida per José Joaquín Ripoll, via el Patronat de Turisme. El diputat del ram era Sebastián Fernández, ara assessor de l'Ajuntament de Benidorm, governat pel PP. La Fiscalia demana 16 anys de presó per a Ripoll per diversos casos de corrupció relacionats amb la trama Brugal.

Stand Molins i Exporigging també formen part de l'entramat d'empreses beneficiades per contractes de l'Ajuntament d'Oriola, llavors presidit per Pepa Ferrando (PP). La Fiscalia demana nou anys de presó per la exalcaldesa, que serà jutjada juntament amb Molins i Lasa, acusats de cooperadors necessaris dels delictes de prevaricació i frau.

Etiquetas
stats