Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Una parella és agredida pels seus companys de viatge en desvelar la seua condició d’homosexuals

José amb la seua parella

Miguel Giménez

València —

José i la seua parella van ser víctimes el cap de setmana passat d’una agressió homòfoba. Era la primera vegada que els passava una cosa així, reconeix José, amb l’agreujant que, a més, tot va succeir en un entorn aparentment segur. Els fets es van produir la matinada del divendres al dissabte passat, després del casament d’uns amics, quan de tornada a València en el cotxe d’un altre convidat a l’enllaç es van desencadenar els esdeveniments –la parella i els dos companys de viatge es van conéixer arran de la celebració–.

Així, tal com relata un dels agredits i es recull en la denúncia policial, tot es va precipitar després que comentaren la seua condició de parella gai en parlar els altres dos ocupants del vehicle d’anar “de putes”. El copilot li va dir llavors al que conduïa “para el cotxe, que me’ls carregue”, relata José, el qual explica que els van anomenar: “putos marietes” i “menja polles fastigosos de merda”. Després de parar el cotxe, l’acompanyant del conductor va traure la parella de José del vehicle i li va propinar unes quantes “punyades” i “galtades” mentre els continuava insultant.

Davant d’aquestes agressions, José i el seu company van fugir corrent del lloc i, després d’adonar-se que s’havien deixat alguns efectes personals –com un dels telèfons mòbils– en el cotxe dels agressors, van telefonar a la núvia per comunicar-li els fets, la qual “no donava crèdit al que havia passat. Es va posar molt nerviosa”. Al cap de poc, després de rebre una telefonada dels novençans, els atacants van tornar i el copilot, proferint més insults i amenaces, va tornar a agredir-los; finalment el conductor els va tornar el telèfon.

Encara van tornar una altra vegada a l’encontre, per bé que en aquesta ocasió el que va baixar del vehicle va ser el conductor, que els va demanar perdó i els va proposar tornar per ells i portar-los a casa després de traslladar el seu amic a València. No obstant això, José i la seua parella van rebutjar l’oferiment del pilot, que, a pesar que “en cap moment” va participar en els atacs, tampoc no “va fer res” per evitar-ho ni per aturar l’agressor. Van tornar a casa en taxi i l’endemà van anar al centre de salut perquè avaluaren les lesions i a la comissaria de Policia a posar la denúncia corresponent.

Viure amb por

José reconeix que aquesta situació, totalment desconeguda i inesperada per a ambdós, parella des de fa cinc anys, els ha deixat en estat de xoc i els ha instal·lat la por al cos: “No havíem patit mai una situació semblant, ni coneixíem cap cas semblant en el nostre entorn”. “Estàs de festa, de celebració, passant-ho bé, divertint-te, i de sobte et passa una cosa així, que no esperes, i et trobes abandonat enmig d’una carretera i només penses a eixir corrent”, confessa.

Així doncs, van decidir denunciar públicament el que havia passat –a través del portal Shangay.com, encara que contar-ho a la família i als amics els va costar més. “Més enllà dels danys físics que hem patit, que realment no són de gravetat, són els emocionals, que tardaran temps a cicatritzar”, reconeix a eldiariocv.es José, alhora que comenta que va sentir por, ràbia, indefensió, impotència... “Ho reconec, visc amb por. L’altre dia, en un centre comercial, vaig voler tornar a l’oficina per por de trobar-me amb la persona que ens va pegar. Vivim amb ansietat i prenent diazepam, perquè costa fins i tot conciliar el son”.

Ara només confien que es faça justícia: “Ens van insultar, ens van agredir, ens van amenaçar de mort, i no vull que ningú haja de tornar a passar per una cosa així. Creus que aquestes coses no passen, però sí, existeixen”.

Etiquetas
stats