eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Sandra Carrau

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 3

El món “perfecte” d’herois i princeses de Disneyland París

Intentant aterrar després de l’experiència “màgica” inoblidable però que voldríem oblidar, us explicaré com et poden maltractar amb un somriure (això sí) al parc temàtic de Disneyland París.

La meva família i uns amics (quatre adults i tres nens d’1 any i mig, 3 i 5) portàvem ja dos dies pel parc, amunt i avall d’atraccions, amb les cues habituals de 45 minuts a 1 hora d’espera, quan en una de les atraccions per als més petits, Small World, i després de fer la nostra cua d’1 hora, ens retenen davant la barca on ja ens tocava pujar i sense explicacions clares ens diuen que no podem pujar, que ens esperem (més??!) que han de demanar l’opinió a la responsable (que encara no sabem qui era) perquè anem amb el nostre fill de 5 anys amb la síndrome de Down i hauríem d’haver entrat per la banda de les persones amb discapacitat (i estalviar-nos la cua). A més de dir-nos que per raons de seguretat hi ha d’haver una persona amb discapacitat (sigui del tipus que sigui) per barca (però si la més perillosa és la petita d’any i mig que no sap nedar i no té consciència del perill!).

Seguir leyendo »

El mundo “perfecto” de héroes y princesas de Disneyland Paris

Intentando aterrizar después de la experiencia “mágica” inolvidable pero que desearíamos olvidar, os explicaré cómo te pueden maltratar con una sonrisa (eso sí) en el parque temático de Disneyland Paris.

Mi familia y unos amigos (cuatro adultos y tres niños de 1 año y medio, 3 y 5) llevábamos ya dos días por el parque, arriba y debajo de atracciones, con las colas habituales de 45 minutos a 1 hora de espera, cuando en una de las atracciones para los más pequeños, Small World, y después de hacer nuestra cola de 1 hora, nos retienen delante de la barca a la que ya nos tocaba subir y sin explicaciones claras nos dicen que no podemos subir, que nos esperemos (¡¿más?!) que tienen que pedir la opinión de la responsable (que todavía no sabemos quién era) porque vamos con nuestro hijo de 5 años con síndrome de Down y teníamos que haber entrado por el lado de las personas con discapacidad (y ahorrarnos la cola). Además de decirnos que por razones de seguridad debe haber una sola persona con discapacidad (sea del tipo que sea) por barca (¡pero si la más peligrosa es la pequeña de año y medio que no sabe nadar y no tiene consciencia del peligro!).

Seguir leyendo »

Otra ley contra la libertad

Hoy, mientras llevaba los niños al cole, en el coche escuchaba a Mònica Terribas entrevistando por teléfono a Alicia Sánchez-Camacho. Le preguntaba sobre diferentes temas en los que su partido se ha posicionado tan clara y sólidamente  estos días. Entre ellos la posibilidad que Catalunya si se convierte en un nuevo Estado se quede dentro o fuera de la UE... y sobre el intento de la nueva (que digo nueva, viejísima!) ley Gallardón sobre el aborto o mejor dicho; en contra del derecho de la mujer a decidir libremente sobre un aspecto que le es tan propio como su cuerpo (otro tema sería en base a qué criterios, miedos o informaciones decidimos o no la interrupción).

Era un discurso muy coherente, ya que en cinco minutos ha utilizado múltiples “no” y ha declarado tres veces que su partido está en contra la libertad en diferentes ámbitos. Contra la libertad o, mejor dicho, con la amenaza de los que deseen “lo que es imposible” o lo que quiere decir “hacer una consulta”, contra la libertad de la mujer a decidir sobre su maternidad y ¡contra la libertad de voto de sus compañeros de partido!

Seguir leyendo »

Una altra llei contra la llibertat

Avui mentre portava els nens a escola, al cotxe escoltava Mònica Terribas entrevistant per telèfon a Alicia Sanchez-Camacho. Li preguntava sobre diferents temes on el seu partit s’ha posicionat tan clara i sòlidament aquests dies. Entre aquests la possibilitat que Catalunya si esdevé un nou Estat estigui dins o fora la UE... i sobre l’intent de la nova (què dic nova, vellíssima!) llei Gallardón sobre l’avortament o més ben dit; en contra del dret de la dona a decidir lliurement sobre un aspecte que li és tan propi com el seu cos (un altre tema seria en base a quins criteris, pors o informacions decidim o no la interrupció).

Era un discurs molt coherent, ja que en cinc minuts ha utilitzat múltiples “no” i ha declarat tres vegades que el seu partit està en contra la llibertat en diferents àmbits. Contra la llibertat o, més ben dit, amb l’amenaça dels que desitgin “el que és impossible” o  el que vol dir “fer una consulta”, contra la llibertat de la dona a decidir sobre la seva maternitat i contra la llibertat de vot dels companys de partit!

Seguir leyendo »

Vides de sants per festes

Tot i ser dates de gastar, de comprar, sortir i menjar, també ho són de mirar què no necessitem per donar, de pensar en els que més pateixen, de comprar números de loteria o regals d’entitats no lucratives, de portar joguets a les escoles, esglésies, etc. I esclar, són dates en què es fan més evidents les diferències econòmiques i socials i en què les mostres d’humilitat associades a obres de beneficència adquireixen encara més valor que durant la resta de l’any.

I quan la humilitat és un valor predominant, i en un context catòlic es tenyeix de sacrifici, patiment, culpa, pecat per gaudir o per desitjar, acabem prohibint-nos la generativitat individual i social. És a dir, la capacitat de generar, de crear quelcom de nou o diferent aportant la nostra originalitat.

Seguir leyendo »

Vidas de santos en fiestas

A pesar de ser fechas de gastar, de comprar, salir y comer, también lo son de mirar qué no necesitamos para dar, de pensar en los que más, de comprar números de lotería o regalos de entidades no lucrativas, de llevar juguetes a escuelas, iglesias, etc. Y está claro, son fechas en que se hacen más evidentes les diferencias económicas y sociales y en que las muestras de humildad asociadas a obras de beneficencia adquieren aún más valor que durante el resto del año.

Y cuando la humildad es un valor predominante, y en un contexto católico se tiñe de sacrificio, sufrimiento, culpa, pecado por disfrutar o por desear, acabamos prohibiéndonos la generatividad individual y social. Es decir la capacidad de generar, de crear algo nuevo o diferente aportando nuestra originalidad.

Seguir leyendo »

"Catalans" ho som tots

Leer versión en castellano

Aquest dissabte a la pausa d’un taller sobre “Lideratge, Planificació i Caos” em vaig trobar discutint sobre la situació política a Espanya i a Catalunya amb una companya consultora de Madrid que treballa a Londres i amb qui inicialment compartim molts valors socials.

Seguir leyendo »

"Catalanes" lo somos todos

Llegir versió en català

Este sábado en la pausa de un taller sobre “Liderazgo, Planificación y Caos” me encontré discutiendo sobre la situación política en España y Cataluña con una compañera consultora de Madrid que trabaja en Londres y con quien inicialmente compartimos muchos valores sociales.

Seguir leyendo »

De l'Índia als Estats Units passant per casa

Leer versión en castellano

Aquests dies hem comprovat com a l’Índia es viola una dona i fàcilment el o els agressors eviten la pena corresponent. Al mateix temps, llegeixo una carta del granger Sam Zwenger de Hays, Kansas, EUA, a la revista The Sun (núm. 442, octubre 2012), que en resum diu que odia la revista perquè fa pensar massa la seva dona:Aquí no ens agrada que les nostres dones pensin. Han de subordinar-se als seus marits i ser-los lleials […] És que sou antiamericans o què? Us odio”. (Sí!, sí!, 2012 i Primer Món.)

Seguir leyendo »

De la India a los Estados Unidos pasando por casa

Llegir versió en català

Estos días hemos comprobado como en la India se viola a una mujer y fácilmente el o los agresores evitan la pena correspondiente. Al mismo tiempo, leo una carta del granjero Sam Zwenger de Hays, Kansas, EUA, en la revista The Sun (núm. 442, octubre 2012), que en resumen dice que odia la revista porque hace pensar demasiado a su esposa:Aquí no nos gusta que nuestras mujeres piensen. Tienen que subordinarse a sus maridos y serles leales […] ¿Es que sois antiamericanos o qué? Os odio”. (Sí!, sí!, 2012 y Primer Mundo.)

Seguir leyendo »