Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Cinc anys de presó per a un manter per colpejar amb una branca a un policia a Barcelona

Manifestació en suport al manter condemnat per colpejar a un policia

Yeray S. Iborra

El Jutjat Penal número 25 de Barcelona ha condemnat el manter Sidil Moctar a cinc anys de presó per colpejar amb una branca a la Barceloneta a un Guàrdia Urbà que prèviament li havia confiscat les seves mercaderies. La jutgessa Maria del Prado García Bernal considera al venedor ambulant autor dels delictes d'atemptat a l'autoritat i lesions. Un altre manter, C.S., ha estat condemnat a dos anys i mig de presó pel mateix incident.

L'advocat del manter, Andrés García Berrio, ha denunciat en declaracions a aquest diari que “el component racial” ha tingut especial importància en la sentència, i ha destacat que aquesta redunda en massa ocasions en l'“agressivitat” del condemnat. En canvi, la jutgessa remarca en el mateix text que “el fet que fossin o no senegalesos resulta irrellevant”.

En la sentència, la jutgessa ha donat total veracitat al relat dels fets dels agredits i als testimonis, una desena d'agents de la guàrdia urbana i un mosso d'esquadra que circulava en moto per la zona en el moment dels fets. Així mateix, ha destacat que l'actuació de la policia “va ser correcta en tot moment” i que, en canvi, els condemnats “van posar en perill no solament als agents sinó als ciutadans que eren a la zona”. Sidil Moctar està en presó preventiva des del 20 de maig per aquests fets.

La sentència contempla l'expulsió del país del venedor ambulant i l'impedeix tornar a Espanya durant deu anys. García Berrio ha indicat que, en base a l'article 89 del Codi Penal, l'expulsió del país serviria “per substituir la condemna de presó”. El lletrat ha indicat que valora recórrer la sentència a l'Audiència de Barcelona.

El manter va ingressar a la presó en base a un vídeo editat de nou segons en què se'l veia fugir de la policia i colpejar a un agent amb una branca. La defensa i el Govern de Colau –que va intervenir per evitar l'empresonament del manter– van entendre la presó preventiva per risc de fuga com “desproporcionada”.

Dies després que Moctar entrés a la presó, centenars de venedors ambulants es van manifestar pels carrers de Barcelona demanant la seva llibertat. “Avui no hem sortit a vendre, hem sortit a demanar llibertat”, va exclamar el Sindicat Popular de Venedors Ambulants, que ara valora quines mesures dur a terme després de la condemna coneguda aquest dimarts.

Etiquetas
stats