Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

L'Ajuntament de Barcelona es personarà contra manters per una agressió a tres policies

Moment de l'agressió d'un manter a un membre de la Guàrdia Urbana al Port Vell

Yeray S. Iborra

Creix la tensió entre manters i Guàrdia Urbana a Barcelona. Aquest dimecres es va produir, com es pot veure a un vídeo difós pel SAPOL —el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana— i pel regidor de CiU Joaquim Forn, una agressió per part d'un manter a un policia: set segons de vídeo on es pot veure com un manter colpeja un policia amb una branca. Al vídeo no queden clars però, els fets ocorreguts abans i després de l'agressió. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut aquest dijous per denunciar l'agressió i condemnar “tota violència” a la ciutat. Colau ha avançat que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular contra els manters acusats d'agredir els tres policies i ha mostrat el seu suport al cos policial. Colau ha destacat però que es tracta de “casos individuals” i que no s'ha de culpabilitzar tot el col·lectiu de manters.

Tres policies van rebre aquest dimecres assistència mèdica per ferides de diversa consideració, i també es va trencar el vidre d'un cotxe de la Guàrdia Urbana. La policia ha anunciat que s'ha obert una investigació per identificar els responsables i esclarir els fets.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, els agents de la Guàrdia Urbana es trobaven a la zona del Port Vell en un dispositiu de control de la venda ambulant, l'anomenat protocol Víctor Alfa. Acte seguit, i sense que la causa hagi estat esclarida, va començar una picabaralla entre els manters i la Guàrdia Urbana. Els venedors ambulants haurien llençat pedres als agents, segons la pròpia Guàrdia Urbana. L'Ajuntament de Barcelona està desenvolupant un dispositiu conjunt entre Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Portuària, amb actuacions també al metro de Barcelona. Aquest era l'estat del Port Vell aquest dijous al migdia.

Aquest incident es produeix després de l'episodi en que el regidor de la CUP, Josep Garganté, i un membre de Tras La Manta van ser denunciats per part d'un metge per suposada coacció després que el professional es negués tornat a visitar un manter lesionat. El manter denunciava que la declaració s'havia fet amb la presencia d'un agent al box.

Tras La Manta ja va denunciar que aquest fet era fruït d'una “discriminació” i persecució del col·lectiu de manters per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El sindicat Popular de Venedors Ambulants no s'ha volgut posicionar sobre els episodis d'aquest dimecres i ha anunciat que emetrà un comunicat aquest dijous al migdia.

Etiquetas
stats