Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CiU: “L'Espanya subsidiada viu a costa de la Catalunya productiva”

Imatge de CiU publicada a la seva pàgina de Facebook.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

“L'Espanya subsidiada viu a costa de la Catalunya productiva”. Així ho veuen des de Convergència i Unió (CiU). La coalició nacionalista va publicar aquest diumenge a la seva pàgina de Facebook una imatge amb aquesta polèmica afirmació, pronunciada pel president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, la setmana passada. D'aquesta manera, CiU alimenta el tòpic de l'Espanya ociosa que viu únicament de la suor dels catalans treballadors, resultat -segons la formació- de l'“actual model de finançament autonòmic”. “Per això ens cal exercir el dret a decidir, per assolir l'Estat propi”, afegeixen a la seva pàgina Facebook. El missatge ha provocat un autèntic rebombori a les xarxes socials, i a primera hora de la tarda la imatge ja havia estat esborrada a la pàgina de Facebook de CiU.

L'eslògan no és nou, sinó que va ser pronunciat literalment per Jordi Turull en una roda de premsa des de CDC per respondre a les acusacions contra el Govern per haver prorrogat els pressupostos. Turull va dir que la pròrroga dels comptes és el resultat del “ofec pressupostari” a què estan sotmeses algunes comunitats, i va posar com a exemple que a “l'Espanya subsidiada” els funcionaris cobraran la paga extra per Nadal, mentre que a Catalunya serà el segon any que els treballadors públics no la reben.

La imatge llançada per CiU a la seva pàgina de Facebook ha causat molta polèmica a les xarxes socials, fins al punt que ha circulat una alternativa a l'eslògan proposat pels convergents: “La burgesia catalana viu a costa de la Catalunya treballadora”.

Etiquetas
stats