eldiario.es

9

CATALUNYA

Neix una coordinadora dels hospitals de Catalunya contra les retallades

Els treballadors de 37 centres sanitaris s'organitzen contra les retallades i anuncien una manifestació conjunta el proper 23 de febrer, coïncidint amb la protesta convocada a Madrid.

Els comitès d'empresa de 37 hospitals, reunits aquest dimecres a Barcelona, han acordat portar a terme acordar accions conjuntes per protestar contra les retallades a sanitat. Han decidit que s’afegiran a la protesta convocada el 23 de febrer pel sector sanitari madrileny. També han segellat la creació d'una coordinadora laboral dels centres sanitaris que tindrà com a primera tasca la redacció d’un manifest conjunt.

Els representants sindicals han anunciat que recolliran firmes de suport, que es lliuraran a la Generalitat el pròxim 23 de febrer després de la manifestació.

Els comitès d'empresa dels hospitals catalans es van unir per protestar conjuntament el passat 2 de gener i, des d'aleshores, s'han anat sumant centres sanitaris a la plataforma, passant de 24 a 37 hospitals. L'hospital Parc Taulí de Sabadell, que era l'únic que seguia amb treballadors acampats en protesta, ha decidit avui aixecar la concentració per seguir només amb les protestes conjuntes.

"Temem que en els pressupostos de 2013 les retallades a sanitat siguin com els de 2010, 2011 i 2012 junts", ha explicat Sergi del Río, president del comité d'empresa de l'Hospital de Sant Pau. Segons ell, els ajustos es concretaran en el tancament de plantes hospitalàries i quiròfans, l'augment de la jornada de treball i una reducció de sou. Durant una entrevista en el ‘324’ el diumenge passat, el conseller de Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va anunciar que el Govern aprovaria més retallades aquest any i que aquestes afectarien els treballadors de la funció pública.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha