Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Aznar llama a una “movilización” permanente contra el Gobierno
Los partidos franceses se lanzan a una campaña contra la extrema derecha
Cuando Feijóo dice 'nunca' quiere decir 'de momento'. Opina Esther Palomera
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Els treballadors de Vall d’Hebron reclamen a Boi Ruiz el 25% de la paga extra de 2012

Concentració de professionals al vestíbul de Vall d'Hebron / CARALP MARINÉ

Caralp Mariné

Els treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron s’han concentrat al vestíbul del centre per reclamar el 25% de la paga extraordinària de 2012 que no van cobrar per les mesures d’austeritat imposades, una petició que el govern espanyol ja ha aprovat pels treballadors públics de l’administració general.

Segons els portaveus de la junta de personal de l’hospital, encarregada de convocar la concentració, la Generalitat no ha convocat la mesa general de la funció púbica de Catalunya que és on s’ha de parlar aquest tema, i per tant, entenen que l’administració catalana no té intenció de tornar-los aquesta part de la paga extra. Els treballadors han denunciat, a crit de “Boi Ruiz dimissió”, que la Generalitat no només els hagi tret la paga extra de 2012, sinó també les de 2013 i 2014.

A més d’això també han reivindicat que se’ls tornin els dies lliures que anys enrere tenien els funcionaris públics i que depenien de l’antiguitat dels treballadors, una mesura que va desaparèixer també amb les retallades. Mentre els funcionaris de l’estat ja ho haurien recuperat la Generalitat tampoc ha donat cap pas en aquest sentit.

Una auxiliar d’infermeria denunciava a Catalunya Plural durant la concentració que el sou base, sense els complements, hagi disminuït fins els 599 euros i que dels 22 dies lliures retribuïts que li pertocarien per portar gairebé 50 anys treballats ara només tingui els 5 dies d’assumptes propis que pertoquen a tothom. “Si aquest hospital tira endavant és perquè els seus professionals posen tot de la seva part. Porto 50 anys aquí i el que avui donen de si els treballadors mai ho havien donat abans i això no ho recompensen”, denuncia.

Panorama polític inestable

Des de la junta de personal es mostren preocupats per la situació política que travessa Catalunya ja que asseguren que “aquesta provisionalitat fa que no puguem avançar”. I afegeixen: “el que els interessa veiem com ho van tirant endavant, com les privatitzacions, però el que no ho van aparcant”, diu una portaveu de la junta de professionals.

“No sabem quina línia ideològica seguirà i com s’avançarà”, afegeix. “El que veiem és que hi ha un procés de fragmentació de l’ICS que fa temps que dura i que sembla que ara tenen pressa per tirar-lo endavant”, diu una altre portaveu fent referència a les mesures d’austeritat i les derivacions a centres privats. “No sé qui serà conseller perquè tot això és difícil d’aturar tenint en compte els interessos que tenen els qui hi estan posats”, sentencia.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats