Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Vaga dels treballadors del manteniment elèctric de Catalunya

Treballadors de manteniment elèctric davant la seu d'Endesa a Barcelona   Foto: UGT

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Uns 1.200 treballadors de les empreses que realitzen el manteniment de les xarxes elèctriques a Catalunya han iniciat una sèrie d'accions per cridar l'atenció de la situació del seu sector. La primera actuació és una vaga de dos dies, el 5 i el 9 de desembre, que anirà seguida de vaga d'hores extres, expliquen fonts de CCOO i UGT.

A les aturades s'ha convocat uns 1.200 treballadors que operen en un sector d'empreses subcontractades per grans societats que són les propietàries de les Xarxes. Les companyies contractants, bàsicament Red Eléctrica Española i Endesa duen des de l'any 2010 aplicant una política de fortes reduccions en els preus a pagar a les empreses que realitzen el manteniment. Aixó ha repercutit directament en les condicions de treball i de vida dels operaris.

José Antonio Pasadas, secretari de Política Sindical de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya, explica que “els últims anys s'ha arribat a un nivell de precarització intolerable”. Segons el sindicalista, les reduccions de les licitacions han repercutit tant en l'ocupació con en les condicions laborals dels treballadors. Així, segons les apreciacions dels sindicats, les plantilles s'han reduït en un 50%,“tot i que les xarxes són les mateixes”. Al mateix temps s'ha produït una forta rebaixa dels salaris i de les condicions de treball dels empleats, “que han entrat en una espiral de precarització”.

La manca d’inversió en la xarxa de manteniment i l’absència de suficients recursos humans i materials és, expliquen, una amenaça per a l’economia productiva i per al conjunt de la ciutadania catalana, perquè compromet la resposta futura en la qualitat i la seguretat del servei de distribució d’electricitat a les indústries, al comerç i a les llars de Catalunya. En aquest sentit els treballadors es queixen que la falta d'inversions fa la seva feina encara més difícil i penosa.

Un cop realitzada la primera jornada de vaga,quan s'ha fet una manifestació entre la seu d'Endesa a Barcelona fins a la direcció general d'energia i mines de la Generalitat els sindicats volen que es convoqui el 9 de desembre una reunió per buscar una solució al conflicte. En aquesta reunió demanen la creació d'una mesa de debat amb les patronals més representatives que busquin una sortida a la situació, que qualifiquen d'insuportable.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats