Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat no es retirarà del procés judicial pel tancament de Can Vies

La Generalitat no es retirarà del procés judicial pel tancament Can Vies

EFE

Barcelona —

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts que el Govern no es retirarà del procés judicial obert contra activistes arran dels incidents pel desallotjament del centre social de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, el maig de 2014.

Aquest dilluns Munté va garantir la “predisposició” del Govern a retirar-se de set processos judicials contra activistes, fruit del pacte d'investidura entre Junts pel Sí i la CUP, tot i que avui ha matisat que “no hi ha cap pacte”, sinó que “fa mesos ”que la Generalitat ja ve analitzant el seu paper en aquest tipus de casos.

Després que els sindicats dels Mossos d'Esquadra advertissin aquest dilluns que si el Govern es retira de processos judicials contra activistes traspassarà una línia vermella per haver “cedit a un xantatge polític” amb la policia com a moneda de canvi, Munté ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat” als agents.

Un dels processos que la CUP considerava que havia aconseguit convèncer la Generalitat perquè es retirés és el de Can Vies, en què quatre joves van ser detinguts per participar en els xocs amb els Mossos d'Esquadra.

Munté, que ha eludit confirmar si el conseller de l'Interior, Jordi Jané, ha manifestat el seu malestar per aquest gest a la CUP, ha indicat que en el cas de Can Vies “no hi haurà retirada”, ja que es van traspassar les “línies vermelles” que el Govern considera que no s'han de franquejar per poder apartar-se del procés.

Segons Munté, en els últims mesos, abans de les negociacions amb la CUP, des de la Conselleria d'Interior ja s'estava analitzant quins criteris havia de seguir la Generalitat en relació amb la seva personació en determinats processos.

El criteri que s'ha seguit en els últims mesos, ha afegit, és que “l'administració no ha de comparèixer com a acusació particular exceptuant dos supòsits: si hi ha lesió dels empleats públics o si hi ha una lesió de béns públics”.

Etiquetas
stats