Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Herrera no es presentarà a les primàries d'ICV per a les generals

Joan Herrera al Parlament de Catalunya

elDiario.es Catalunya

El coordinador d'ICV, Joan Herrera, ha anunciat aquest dissabte que no es presentarà a les primàries del seu partit per encapçalar la llista de cara a les eleccions generals per circumstàncies “personals, polítiques i vitals”. Ho ha anunciat al Consell Nacional que la formació ecosocialista ha celebrat aquest dissabte i ho ha explicat també en un apunt al seu bloc personal.

Herrera (Barcelona, 1971) milita a ICV des de l'any 1991 i va liderar la candidatura d'ICV al Congrés en els anys 2004 i 2008, si bé els últims anys els ha passat a la cambra catalana, després de liderar la llista de la coalició dels ecosocialistes amb EUiA al Parlament el 2010 i 2012.

En una entrada en el seu bloc, Herrera ha detallat que les raons vitals són el desig de “viure d'una altra manera”; en les personals “pesa la família i la paternitat”, però també la convicció que “en la política institucional estàs un temps i és bo i saludable fer altres coses”, i en les polítiques “la necessitat d'obrir una nova etapa en ICV”. “No és per cansament que faig un pas enrere”, ha subratllat Herrera, que ha defensat la bondat d'“incorporar noves energies” que aportin “il·lusió i ganes renovades”.

Més canvis a ICV

També ha descartat presentar-se a les primàries al Congrés Dolors Camats. Qui sí que s'hi presentarà és Josep Vendrell, actual secretari general del partit. Vendrell ha anunciat aquest dissabte durant el Consell Nacional que ha celebrat la formació ecosocialista la seva voluntat de presentar-se a les primàries que comencen avui i finalitzaran el 7 de novembre. “Ho faig per contribuir perquè els valors d’ICV sumin”, ha dit.

Durant la seva intervenció davant de la militància, Vendrell ha manifestat la voluntat de portar propostes al Congrés “orgullosament d’esquerres, radicalment democràtiques, descaradament feministes per combatre l’opressió del patriarcat i clarament catalanistes per defensar el dret a decidir mitjançant un referèndum”.

Josep Vendrell, nascut a Camarasa (Lleida) el 1968, ha estat diputat d'ICV-EUiA al Parlament la darrera legislatura. Llicenciat en Història, es va afiliar al PSUC el 1986; va ser coordinador nacional de les juventuts ecosocialistes, Joves amb Iniciativa (1991-96); cap de gabinet del llavors conseller Joan Saura (2003-2006) i vicesecretari de Relacions Institucionals i Participació del Govern (2006-10).

Un altre dels canvis que aquest dissabte s'han acordat és l'elecció de Marta Ribas, que repeteix com a diputada al Parlament, com a portaveu del partit, substituint així a Laia Ortiz, ara a l'Ajuntament amb Barcelona En Comú.

Etiquetas
stats