Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

150 persones es manifesten davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona en suport a Palestina

Manifestants a la concentració de suport a Palestina / Xavier Puig

Protestar contra l'actual situació de “violència contra el poble palestí” i demanar al govern de l'Estat espanyol que “aturi les complicitats” amb l'Estat d'Israel. Amb aquest objectiu s'han concentrat avui més de 150 persones que han tallat el trànsit durant gairebé mitja hora al davant la delegació del Govern espanyol a Barcelona. “Volem donar a conèixer el que està patint Palestina i mostrar rebuig contra la repressió” explicava una de les membres de Prou Complicitat amb Israel, plataforma que agrupa diferents entitats com el BDS (campanya de Boicot, Desinversions i Sancions), Rumbo a Gaza o la comunitat palestina a Catalunya i que ha convocat la concentració d'avui.

La portaveu ha criticat també el paper del mitjans de comunicació en la cobertura del conflicte: “estan informant com si ara de sobte els palestins s'haguessin tornat bojos, ens agradaria que expliquessin com s'ha arribat a aquesta situació”. Entre els manifestants,en Mahsid, palestí, denuncia que “el govern actual de Catalunya ha firmat un acord d'entrenament de policies amb els que el poble català no està d'acord”

Entre els manifestants que cridaven proclames com “boicot Israel” o “no és terrorisme” hi havia Ivan Prado, portaveu del col·lectiu Pallassos en Rebeldia. Prado, que va retornar ara fa un mes del festival de clown que organitzen anualment a Palestina, explica la situació amb que es van trobar: “Era una situació de preintifada, la gent estava més posada en la confrontació que en la vida normal” i afegeix que els palestins “han perdut la por i no preveuen una intifada armada i organitzada en guerrilles com les anteriors. La ciutadania, oblidada per la comunitat internacional, surt a pit descobert a enfrontar-se als tancs”.

Etiquetas
stats