Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una desena de persones va veure la “pallissa” dels Mossos que va acabar amb la mort del veí del Raval

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

Les entitats veïnals del barri del Raval de Barcelona, alguns col·lectius antirepressius i la família i els amics de Juan Andrés Benítez estan disposats a arribar fins al final per descobrir les causes de la seva mort. Fins a deu veïns asseguren que van veure com Benítez rebia “una pallissa” per part Mossos d'Esquadra al carrer de l'Aurora. Una versió que compta cada vegada amb més testimonis i que contradiu la de la policia catalana, que assegura que els agents van reduir a l'home -que es mostrava agressiu- i que un cop emmanillat va perdre el coneixement.

En total, han estat una trentena les entitats que han convocat als mitjans de comunicació per anunciar que formaran una acusació popular que es personarà en la causa oberta pel magistrat titular del jutjat número 20 de Barcelona per investigar els fets. En un comunicat signat per tots els col·lectius, denuncien que els mossos neguin el que ells consideren “evidències” d'un ús “desproporcionat” i “antirreglamentari” de la força per part dels agents. I des de Rereguarda en Moviment, plataforma que lluita contra els excessos policials, conviden a tots els veïns que tinguin informació sobre els fets a fer-los-la arribar.

Precisament aquest dimecres es va saber, segons avançava 'El País', que les conclusions de l'autopsia senyalaven que la mort s'havia produït per “múltiples traumatismes sobre la regió craneo-facial”, uns cops que li van provocar “l'aturada cardiaca”, tenint en compte que ja tenia una “malaltia cardiaca prèvia”.

Entre les entitats hi havia també l'Associació d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), el president de la qual, Joan Igual, es va posar en contacte amb el Síndic de Greuges, que ja ha obert una investigació d'ofici. La víctima era un empresari que regentava dos establiments en el que es coneix com Gaieixample de Barcelona. Des d'ACEGAL denuncien que el Sindicat de Policies de Catalunya va voler “desprestigiar” Benítez deixant entreveure en un comunicat que era seropositiu.

Indignació amb les actuacions policials al Raval

La roda de premsa va servir també per criticar, per part de les entitats del barri, una sèrie d'actuacions policials que consideren tant “prepotents” com “habituals”. Des de l'Assemblea del Barri del Raval, després donar suport als veïns que “donen la cara”, han expressat “la indignació” que sent el barri en considerar que la agressió patida per Benítez no és un cas aïllat. Fins a cinc casos d'abusos policials s'haurien produït a la comissaria de Ciutat Vella, al carrer Nou de la Rambla, segons el col·lectiu Rereguarda.

Etiquetas
stats