eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per impagament de lloguer

La comitiva judicial troba la persona morta al seu domicili del carrer Rosselló

La víctima era militant d'ERC, membre de l'associació de veïns del barri i treballava a TV3

La PAH desconvoca la concentració que havia organitzat per demà en conèixer per l'entorn de la víctima que el desnonament no hauria estat "l'única causa del suïcidi"

- PUBLICIDAD -
Imagen de la fachada del edificio donde vivía el hombre que se ha suicidado cuando iba a ser desahuciado. (Foto: J. Mumbrú)

Imatge de l'edifici on vivia la víctima, al carrer Rosselló, número 93. (Foto: J. Mumbrú)

Un home de mitjana edat s'ha suïcidat aquest matí al seu domicili de Barcelona just quan anava a ser desnonat. La comitiva judicial anava a efectuar el llançament a les 10.30 h, acompanyada d'una unitat dels Mossos d'Esquadra, quan s'han trobat el cos sense vida, segons han confirmat els veïns i fonts de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona (PAH).

Les mateixes fonts han detallat que la víctima , A. D. , feia 12 mesos sense pagar el lloguer del pis , al número 93 del carrer Rosselló ( barri de l'Eixample ) , i que per aquest motiu s'enfrontava al desnonament . Des de la PAH han reaccionat organitzant una concentració demà a la tarda , encara que després l'han desconvocat , en conèixer per l'entorn de la víctima que el suïcidi tindria a veure no només amb el desnonament , sinó també amb " causes extraeconómiques " .

La víctima vivia sola al seu domicili , segons han explicat a eldiario.es la portera de l' immoble i alguns veïns i comerciants de la zona , i era militant d'Esquerra Republicana de Catalunya ( ERC ) , a més de membre de l'Associació de Veïns del barri ( AVV Esquerra de l' Eixample ) . Això últim ho han detallat tant la secció local del partit com el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona ( FAVB ) , Lluís Ravell . Tots dos asseguren que era una persona molt activa socialment , però diuen desconèixer que vivia una situació crítica . També han confirmat que A. D. treballava a TV3 . Precisament un equip periodístic de la cadena pública catalana ha estat a la zona poc després dels successos , segons els veïns .

L'entorn de la víctima diu a la PAH que hi ha "altres motius"

L'entorn de la persona que ha aparegut aquest dilluns penjada a casa seva s'ha posat en contacte amb la PAH per demanar-li que suspengués la concentració que s'havia convocat per demà al vespre. Segons fonts de la PAH, l'entorn de la víctima ha explicat que, a més del desnonament, hi podrien haver altres motius darrera de la seva decisió i que preferien que no es fessin mobilitzacions. 

Pel matí, la PAH havia emès un comunicat fent una "crida" a que les persones en risc de ser desnonades s'acostin a les seves assemblees. "S'ha demostrat que està sent la ciutadania la que està donant resposta a una situació dramàtica mentre el govern continua impassible", afirmen, i han posat com a exemple d'això la paralització de desnonaments o l'ocupació de blocs d'habitatges buits.

En el comunicat la PAH ja advertia que no poden afirmar que el desnonament fos "l'única causa del suïcidi", però recordaven que aquests processos són "una de les màximes formes de violència i precarització que es pot exercir contra una persona", ja sigui per impagament de lloguer o d'hipoteca, sempre que l'habitatge sigui l'habitual. "Hipoteca i lloguer són dues cares d'una mateixa moneda: l'absència d'una política pública d'habitatge orientada a garantir un dret fonamental", conclou el document.

Després del suïcidi del veí de l'Eixample de Barcelona, la plataforma ha tornat a reclamar una moratòria de tots els desnonaments d'habitatge habitual, i que els pisos buits en mans de les entitats financeres i del SAREB es destinin a un parc de lloguer social.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha