Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La tragèdia dels refugiats, escenificada a la platja de Barcelona

El grup de teatre Nascosto porta el drama des refugiats a la platja de Barcelona

Siscu Baiges

Barcelona —

El dia 20 es commemora el Dia Mundial del Refugiat. Aquest any, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR) ha comunicat que la xifra de persones que han hagut d'instal·lar-se fora del seu país fugint per salvar les seves vides ha superat els 50 milions. ACNUR calcula en 51,2 milions el nombre de refugiats actuals al món.

ACNUR ha col·laborat, juntament amb NOVACT (Institut Internacional per l’Acció No Violenta) i la campanya “No més complicitat amb Israel” en la invitació a Catalunya dels membres de la companyia de teatre “Nascosto”, que han realitzat un seguit d’activitats, amb representacions espontànies i dels espectacles “La loteria dels somnis” i “Vénen des del mar”.

“Vénen des del mar” escenifica l’arribada a la platja de les persones exhaustes que han sobreviscut a una fugida en barca a la recerca del paradís europeu que acaba en tragèdia. S’ha representat a la platja de Sant Sebastià, a Barcelona, el mateix dia que l’ONU recorda la situació dels refugiats. Annet Henneman, holandesa afincada a Itàlia, dirigeix aquest grup d’actrius i actors, bona part dels quals han viscut ells mateixos en camps de refugiats palestins, iraquians o kurds.

Cap a les vuit del vespre, la vintena d’actors arribaven nedant a la platja, al peu de l’hotel Vela, escenari xocant entre la tragèdia representada i l’entorn lúdic i turístic. Els banyistes van assistir sorpresos a la performance i un bon grapat d’ells va seguir les explicacions que donaven els actors sobre les vivències dels refugiats, moltes d’elles reals o assimilables al drama quotidià dels que han d’abandonar el seu país per por a deixar-hi la vida o en recerca d’un futur més digne.

El teatre di Nascosto ha instal·lat els dies que ha estat a Barcelona una reproducció d’un camp de refugiats en un espai cedit per l’Ajuntament als veïns del barri de Gràcia, al carrer Encarnació. Allí es farà la darrera representació de “La Loteria dels Somnis”, la nit del diumenge 22 de juny.

Etiquetas
stats