Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat imposa la primera multa per homofòbia a Catalunya

Manifestació a favor dels drets del col·lectiu LGTBI

Agències

Primera sanció econòmica de la Generalitat de Catalunya per insults homòfobs sota l'empara de la llei antihomofòbia aprovada fa dos anys pel Parlament: una multa de 300 euros a un jove que va proferir insults homòfobs a una persona per la seva condició sexual.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha informat d'aquesta multa en un moment en què el col·lectiu LGTBI ha denunciat la inacció del Govern a l'hora d'implementar la llei contra l'Homofòbia, que preveu sancions que fins ara no s'havien aplicat a pesar de les 81 denúncies presentades davant de la Generalitat per actes de LGTBIfòbia des que es va aprovar la llei el 2 d'octubre de al 2014.

Segons Bassa, “la sanció té gran simbolisme, perquè evidencia la tolerància zero amb conductes contra el col·lectiu LGTBI”. Bassa ha confirmat que l'infractor ha fet efectiu el pagament de la primera sanció imposada per vulneració dels drets de les persones LGTBI, segons el procediment que regula la Llei 11/2014.

Els fets sancionats són els insults homòfobs a un treballador d'un centre residencial per a gent gran que van tenir lloc el passat mes de març quan l'empleat va ser increpat i menyspreat per la seva orientació sexual. La consellera ha destacat que “la sanció s'ha pogut instrumentar gràcies a la valentia de la víctima, que el va denunciar, i de les persones que van ser testimoni”.

“Això significa un pas endavant en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI. És important que se sancioni ja que significa que a Catalunya no acceptem cap forma d'agressió o comportament contra les persones”, ha dit la consellera, que ha encoratjat a denunciar qualsevol vulneració dels drets del col·lectiu.

Bassa ha recordat que “la Llei 11/2014 és positiva, propositiva i vol garantir els drets de LGTBI, però també es va dotar, entre altres coses, d'un règim de sancions administratives per perseguir aquelles conductes LGTBIfobicas no contemplades en el Codi Penal i que són formes de discriminació quotidianes ”.

Etiquetas
stats