Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Stop Pujades talla 20 minuts els accessos en Metro i Ferrocarrils al Mobile World Congress

Activistes de Stop Pujades bloquegen les portes per aturar la Línia 9 a la parada Fira

Oriol Solé Altimira / Sandra Lázaro (fotos)

La plataforma per un transport públic assequible, Stop Pujades, ha fet acte de presència al Mobile World Congress. Els activistes han aturat durant uns 20 minuts els accessos al congrés amb el metro i els ferrocarrils.

En concret, uns 60 activistes han paralitzat la nova Línia 9 del metro a la parada de Fira, una de les dues que dóna servei al congrés. De manera simultània, un altre grup de manifestants ha bloquejat la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la parada d'Europa-Fira. El primer grup de manifestants havia iniciat la protesta obrint els accessos del metro a Plaça Catalunya, mentre que el segon havia fet el mateix des de la Sagrera.

Amb aquesta acció els activistes han volgut aprofitar el congrés de telefonia per fer pressió i aconseguir les seves reivindicacions: el retorn a les tarifes del 2013, una taula social que decideixi les tarifes del transport i una T-Mobilitat “100% pública”, a més de l'arribada immediata del metro al barri de la Marina-Zona Franca. Stop Pujades ha mostrat també el seu suport als treballadors de Metro en vaga.

L'acció ha transcorregut sense incidents i mentre els congressistes del Mobile s'ho miraven amb resignació. Alguns congressistes, fins i tot, han tret els seus telèfons per gravar el què estava passant.

Els manifestants han aprofitat la protesta per, a banda de reclamar un transport públic més assequible, criticar la política de grans esdeveniments que, al seu parer, suposa el Mobile. “Arriben per tres dies, fan un ús intensiu del transport a costa dels recursos de totes i després se'n van. I nosaltres anar pagant”, es queixava una manifestant.

Al vestíbul dels FGC de la plaça Espanya, on ha finalitzat la protesta, els 200 manifestants s'han conjurat per seguir mobilitzant-se per aconseguir els seus objectius. Stop Pujades sobreviurà al Mobile.

Etiquetas
stats