Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La protesta dels taxistes contra l'“intrusisme” coŀlapsa les principals vies d'entrada a Barcelona

Mapa del trànsit a Barcelona durant la protesta dels taxis

elDiario.es Catalunya

L'anunciada protesta dels taxistes de Barcelona contra l'“intrusisme” en la professió ha aconseguit el seu objectiu de col·lapsar les dues principals vies d'accés a la ciutat aquest dilluns al matí. L'anomenada “Operació Cargol” col·lapsava aquest migdia les dues rondes, la de Dalt i la Litoral, i els principals punt d'accés entre la ciutat, l'aeroport del Prat i el port.

La protesta s'ha iniciat cap a les 11h del matí quan uns 4.000 taxis, segons fonts del sector, han començat una marxa lenta des de l'aeroport i per les vies adjacents al nucli urbà barceloní. El motiu de la protesta, secundada per la majoria d'organitzacions del taxi, és que asseguren que l'ajuntament de la capital no ha complert amb els compromisos adquirits el passat estiu, quan els conductors van amenaçar amb la vaga.

La principal convocant és Élite, una de les organitzacions més combatives contra les comissions il·legals que alguns establiments hotelers cobren de companyies del taxi per fer-se amb l'exclusivitat dels hostes. La protesta d'aquest dilluns es dirigeix també contra el taxis pirates que, segons el sector, han proliferat els últims anys.

Segons el Servei Català de Trànsit les importants retencions en el trànsit s'estenien a mig matí per les rondes, des del Prat fins al port Olímpic per la del Litoral, fins prop de la Vall d'Hebron la de Dalt. També a la part sud, els accessos a l'aeroport estaven col·lapsats i les entrades a Sant Boi, Cornellà i Viladecans. Aquestes congestions s'han estès a determinats punts del centre de la ciutat de Barcelona, sent els més afectats els confrontants a l'Hospitalet i al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

La previsió és que la protesta, que en un primer moment es calculava d'unes dues hores, tingui afectació al trànsit durant tot el dia. Fonts del sector asseguren que seguiran protestant si no s'atenen les seves demandes i assenyalen al Mobile World Congress com a moment en què podrien tornar a aturar el trànsit de la capital.

Etiquetas
stats