Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Els treballadors del Sant Pau estudien demandar Boi Ruiz per “amenaces i coaccions”

Els treballadors del Sant Pau, en una de les múltiples protestes ocorregudes a les portes del centre.

Benoît Cros

Barcelona —

Als treballadors de l’Hospital Sant Pau de Barcelona no els han agradat gens les declaracions del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, que va dir el dilluns a Rac1 que “o els treballadors s’arremanguen o l’hospital tanca”. La presidenta del comitè d’empresa, Carme Pérez, ha considerat aquest dimecres que es tracta d’una “amenaça” i que el comitè està estudiant una possible acció judicial.

Ruiz va estimar el déficit de la fundació del Sant Pau en 57 milions d’euros i el va atribuir al model de gestió, el conflicte laboral i les “nebuloses més o menys clares”, és a dir, la possible malversació de fons públics per part d’alguns gestors –actualment estan imputades 15 persones en aquest cas. Tot i així, va concentrar les seves crítiques en el col·lectiu dels treballadors i va assegurar que si acceptessin les retallades de sou que s’han aplicat als empleats públics, se solucionaria el déficit de l’institució.

Els treballadors no estan d’acord amb aquesta afirmació. “El déficit de l’hospital és crònic”, ha assegurat Carmen Pérez. “Els treballadors no som responsables d’aquest dèficit. El problema és que hi ha un infrafinançament crònic”, ha afegit. En l’opinió de Pérez, aquest acusació contra els treballadors es deu a les imputacions recents. “Tots els imputats són propers als partits polítics: són exconsellers, extinents d’alcalde o ex-directors generals”, va remarcar.

Els esdeveniments a l’hospital Sant Pau s’han accelerat durant les últimes setmanes. El divendres passat, els membres del Patronat de la Fundació de gestió sanitària van dimitir en bloc. Segons Carmen Pérez, es deu a un desacord amb el Govern sobre els pressupostos. Pérez assegura que Xavier Corbella va demanar una aportació de 290 milions d’euros pel 2013, 20 milions més que l’any 2012 però que la Generalitat va oferir només 243 milions. Aquestes mesures del Govern van ser, segons creu Pérez, les raons de les dimissions.

Els treballadors porten mesos reclamant que la Fundació Patrimonial del Sant Pau financïi la Fundació de Gestió Sanitària, que se'n va escindir el 1991. Segons va desvelar El País darrerament, la patrimonial genera uns ingressos de 10 milions d’euros l’any que no beneficien a la gestió sanitària. L’Arquebisbat de Barcelona, que integra la Molt Il·lustre Administració que governa la fundació patrimonial, juntament amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, va afegir-se a aquesta petició dels treballadors.

Pel que fa al possible concurs de creditors que ha demanat Boi Ruiz, Pérez l’ha qualificat “d’insòlit”. “No existeixen les condicions per presentar un concurs de creditors i en tot cas no pot ser preventiu. És un intent de confondre l’opinió pública”.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats