Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat es personarà davant del TC per defensar el Departament d'Exteriors

La Generalitat es personarà davant del TC per defensar el Departament d'Exteriors

EFE

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts personar-se davant el Tribunal Constitucional (TC) per defensar el Departament d'Exteriors, dirigit per Raül Romeva, després de la suspensió cautelar arran d'un recurs presentat pel Govern central.

En la conferència de premsa posterior a la reunió setmanal de l'Executiu català, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assenyalat que l'Executiu català confia en seguir exercint l'acció exterior “amb correcció institucional”, com ho fan “altres països del món”.

En referència a la carta que Romeva va remetre al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, Munté ha assenyalat que s'ha de respectar la “llibertat d'expressió del Govern” a l'hora de fer manifestacions de tota mena a l'exterior i ha assegurat que continuaran treballant en la mateixa línia, “amb tranquil·litat, correcció i bon to, però sense cap tipus de complex”.

El Govern central en funcions va decidir el passat 5 de febrer impugnar davant el Tribunal Constitucional la creació del Departament d'Exteriors per part de l'Executiu català i ha demanat que se suspengués la seva posada en marxa.

Poc després, el 16 de febrer, el ple del TC va admetre a tràmit el recurs presentat pel govern Espanyol contra la conselleria d'Exteriors, que va implicar la seva immediata suspensió cautelar.

No obstant això, el conseller Raül Romeva ha seguit amb les seves funcions i aquest dimarts ha acudit amb normalitat a la reunió del Consell Executiu.

L'Executiu català defensa que la creació d'aquest Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència s'ajusta a l'Estatut i a la llei catalana d'acció exterior aprovada l'any passat pel Parlament.

Per aquesta raó, el Govern de Carles Puigdemont ha acordat personar-se en el conflicte positiu de competència promogut pel Govern del PP per defensar el seu Departament d'Exteriors.

El Govern ha remarcat que porta exercint acció exterior des de 1982 i que aquesta política forma part del pla de govern que ha avalat el Parlament català.

Etiquetas
stats