Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Tribunal Constitucional admet el recurs de Rajoy i suspèn la conselleria d'Exteriors

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva

elDiario.es Catalunya

El Tribunal Constitucional suspèn funcions de la conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, encapçalada per Raül Romeva. Segons avança El Periódico, l'alt tribunal ha decidit en el ple d'aquest dimarts admetre a tràmit el recurs presentat per l'executiu en funcions de Mariano Rajoy, motiu pel qual les funcions d'Afers Exteriors de la conselleria queden suspeses de forma cautelar durant cinc mesos a l'espera del dictamen definitiu.

Fa un mes la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va anunciar que recorreria les funcions de la conselleria d'Exteriors de la Generalitat i la comissió d'estudis del procés constituent creada al Parlament gràcies als vots favorables de Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí que es Pot. L'executiu espanyol considera que hi ha un conflicte de competències en les atribucions de la conselleria de Romeva. El Constitucional no s'ha pronunciat encara sobre la comissió de procés constituent i escoltarà la Fiscalia i el Parlament abans de prendre una decisió al respecte. Es tracta d'una decisió sense precedents ja que per primer cop aplicaria la reforma de la llei que el permet actuar si hi ha un incompliment de les seves sentències.

El Govern de la Generalitat, per la seva banda, va defensar la “plena legalitat i constitucionalitat” de la conselleria d'Exteriors i de la comissió d'estudi. “Tenim la tranquil·litat que les coses estan ben fetes. Ens empara la llei”, va assegurar la consellera portaveu Neus Munté. La CUP, per la seva banda, va remarcar que no reconeixia la legitimitat del Tribunal Constitucional, tal com es preveia a la declaració d'inici del procés aprovada pel Parlament.

Etiquetas
stats